image
 
  Reserveren voor kerkdiensten
hoeft niet altijd meer
 

Reserveren voor kerkdiensten hoeft alleen nog maar als de verwachting is dat er meer dan honderd kerkgangers komen. Bij alle andere vieringen volstaat een checkgesprek bij de ingang. Dat staat in de nieuwe coronamaatregelen van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, die vandaag - vrijdag 10 juli - zijn gepubliceerd. In de praktijk betekent dit dat de meeste vieringen weer op de gebruikelijke wijze kunnen plaatsvinden. In het protocol zijn nu ook voorwaarden opgenomen waaraan koren moeten voldoen om weer te kunnen zingen.

 
LEES VERDER
 
 
Zondag KRO-Geloofsgesprek met Mgr. De Jong
 

Mgr. Everard de Jong is zondagmorgen te zien in het interviewprogramma Geloofsgesprek van de KRO. Presentator Leo Fijen praat dan met hem over zijn nieuwe benoeming tot legerbisschop.

 
 
 
Zondag TV-mis
vanuit Waubach
 
 
De wekelijkse televisiemis van de KRO komt zondag 12 juli weer vanuit de Sint-Jozefkerk in Landgraaf-Waubach. De viering krijgt enkele bijzondere accenten, zo kondigt pastoor Harry Notermans aan. Er is een groen accent vanwege de afsluiting van de Michacursus van een groep parochianen over christen-zijn in de praktijk. Tevens is er een zwart accent in het kader van de nationale dag tegen racisme.
 
Lees verder

 

 

 

 
Nieuwe pastoors benoemd
 

Er zijn weer enkele benoemingen in ons bisdom. Pastoor Constantijn Dieteren gaat van Haelen/Horn e.o. naar Schin op Geul, Oud-Valkenburg, Valkenburg en Sibbe. Kapelaan Patrick Lipsch is benoemd tot zijn opvolger als pastoor van de zeven parochies van het cluster Kana in Leudal. Hij krijgt daarbij hulp van kapelaan Rajan Arulraj Nesaiyan die nu nog in Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg actief is.

 
 
 
Opheffingsuitverkoop
Carolushuis: 50% korting
 
 
De verzendboekhandel Carolushuis van het Bisdom Roermond heeft afgelopen voorjaar z’n deuren gesloten. Deze zomer verkopen we de restantvoorraad tegen super lage prijzen! Zolang de voorraad strekt!
Op = op!
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

God zaait zijn boodschap van liefde, vergeving en solidariteit in de wereld. Als wij ons hart ervoor openen, kan het daar ontkiemen en rijke vrucht dragen.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Komende week viert bisschop Harrie Smeets zijn naamfeest met de gedachtenis van de heilige Henricus. Verder staan de bekende heiligen Camillus en Bonaventura op de kalender. En we vieren het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Tentoonstelling pelgrimswegen in Museum Pater Karel
 
 
Van 25 juli tot 29 november wijdt het museum van het bedevaartsoord van de Heilige Pater Karel in Munstergeleen een bijzondere tentoonstelling aan pelgrims en pelgrimswegen.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
Laatste nieuwsbrief
voor zomervakantie
 
Dit is de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. De komende weken houden we zomervakantie. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 4 september. De redactie wenst iedereen een mooie zomer toe.
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond