image
 
  Bisschop gaat
jongerengroepen opzoeken
 

Na zijn kennismakingstocht langs de dekenaten kondigde bisschop Harrie Smeets aan dit jaar in elk dekenaat de jongeren te willen opzoeken. Door corona liep dat wat vertraging op. Maar deze week vond de eerste ontmoeting plaats, met jongeren in het dekenaat Venray.

 
LEES VERDER
 
 
Kardinaal Ad Simonis overleden
 

Afgelopen woensdag is Adrianus kardinaal Simonis overleden. De emeritus-aartsbisschop van Utrecht en oud-voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie is 88 jaar geworden. Komende donderdag 10 september is de uitvaart vanuit de Catharinakathedraal in Utrecht.

 
 
 
Plant een boom
tijdens periode van de schepping
 
 
Dit jaar is het vijf jaar geleden dat paus Franciscus zijn belangrijke document over de bescherming van het milieu en de schepping schreef: Laudato Si’. Hierin schrijft hij onder andere dat de aarde ons gemeenschappelijk huis is en dat we daar zuinig op moeten zijn. Tijdens de Periode voor de Schepping - van 1 september tot en met 4 oktober - worden parochies en andere belangstellenden opgeroepen om een boom te planten.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 

De liturgische kalender biedt ons komende week maar liefst twee Mariafeesten: Maria Geboorte en een paar dagen later haar Naamfeest. Verder richten we de blik op missionaris Petrus Claver en op bisschop Theodardus van Maastricht.

 
 
 
Carolushuis ruimt op:
alles voor helft van prijs
 
 
De verzendboekhandel Carolushuis van het bisdom heeft dit voorjaar z’n deuren gesloten. De restantvoorraad wordt met 50% korting verkocht. Deze zomer is er al veel verkocht. Meld je snel als je nog iets wil kopen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Soms maken mensen fouten en is het nodig om hen daarop aan te spreken. Maar in eerste instantie altijd met liefde en mildheid. Zo houden de lezingen van deze zondag ons voor.

 
 
Gouden jubilarissen
te gast bij bisschop
 
 
Bisschop Harrie Smeets heeft deze week de twee Limburgse priesters ontvangen die dit jaar hun gouden priesterfeest vieren. Het ging om oud-deken Luud Kleinen van Brunssum en pastoor Jos Pijpers S.M.A. van Bemelen. Vorige week ontving de bisschop de priesters dit jaar vieren dat ze 40 jaar geleden tot priester zijn gewijd.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Sober Corneliusoctaaf Heerlerheide
 
Op 16 september is de feestdag van de H. Cornelius, de patroonheilige van de Corneliusparochie. Al sinds het ontstaan van de parochie Heerlerheide in 1839 wordt jaarlijks het Corneliusoctaaf gevierd in de week rondom 16 september. Dit jaar is dat van zaterdag 12 september tot en met zondag 20 september.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond