image
 
  Bisdom promoot
alpha-cursussen in parochies
 

Alpha-cursussen zijn een goede manier voor parochies om met mensen in gesprek te raken over hun geloof. Het bisdom stimuleert dat er meer van deze Alpha-cursussen in Limburg worden gegeven. Daarover gaat het in de septembereditie van het online magazine Clavis, dat gisteren verschenen is. Daarin verder de laatste berichten op het gebied van kerk en corona en aandacht voor diverse pastorale projecten. Lees Clavis online of meld je aan voor een gratis abonnement.

 
LEES VERDER
 
 
Heiligdomsvaart Susteren een jaar uitgesteld
 

De Heiligdomsvaart in Susteren wordt een jaar uitgesteld tot 2022. Dat heeft de organisatie deze week bekend gemaakt. Eigenlijk zou de Susterense Heiligdomsvaart van 27 augustus tot en met 12 september 2021 plaatsvinden. Maar vanwege de coronapandemie is besloten deze op te schuiven.

 
 
 
Landelijke herdenkingsdienst
overleden religieuzen
 
 
Komende zaterdag - zaterdag 19 september - om 10.30 uur houden het bisdom ‘s-Hertogenbosch en de Konferentie Nederlandse Religieuzen een landelijke herdenkingsdienst voor alle overleden religieuzen in de periode van 1 maart t/m 31 augustus 2020. De viering vindt plaats in de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. Hoofdcelebrant is bisschop Gerard de Korte. KNR-voorzitter abt Bernardus Peeters en Mgr. Jan van Burgsteden, referent voor de religieuzen van de Bisschoppenconferentie zullen concelebreren.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

God heeft ons allemaal even lief. Hij blijft ons roepen, Hij blijft op ons wachten, Hij heeft eindeloos geduld. Hij overstijgt ons denken en onze menselijke wetten van loon naar werken. Bij God komt ieder mens tot z’n recht.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
De apostel Matteüs, Pater Pio en de broers Cosmas en Damianus. Dat zijn de heiligen die komende week op de kalender staan.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Dit weekeinde Musica Sacra in Maastricht
 
 
Dit weekeinde vindt in Maastricht weer het kunstenfestival Musica Sacra plaats. Het thema luidt deze keer ‘Aanvaarding en berusting'. Alle uitvoeringen – van gregoriaanse muziek tot hedendaagse films – zijn rond dit thema opgebouwd. Het programma is aangepast aan de coronabeperkingen, wat zeggen wil dat er per uitvoering veel minder toeschouwers kunnen komen dan gebruikelijk. Veel uitvoeringen vinden plaats in kerken in Maastricht, maar ook in bioscopen, het Theater aan het Vrijthof en andere plaatsen.
Bekijk het volledige programma van Musica Sacra.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond