image
 
 Bisdomblad De Sleutel
is vernieuwd
 

De Sleutel, het tijdschrift dat het bisdom Roermond al 47 jaar uitgeeft, heeft een complete metamorfose ondergaan. Dit weekeinde verschijnt de eerste editie van het bisdomblad in een totaal vernieuwde opzet. Van een maandblad is het een kwartaalblad geworden. Als onderdeel van de vernieuwing is het magazine dikker en kleurrijker geworden. Het bisdom hoopt met de vernieuwingen van De Sleutel mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in geloof en leven in Limburg.

 
LEES VERDER
 
 
Lezingen Academie Rolduc op drie locaties
 

De lezingencyclus Academie Rolduc start weer. Nieuw is dat deze dit seizoen op drie locaties wordt gehouden: in Kerkrade, in Maastricht en in Venray/Sevenum. De eerste avond is op vrijdag 2 oktober in Rolduc. Hans Kling van het Academisch Ziekenhuis Maastricht vertelt dan over zijn ervaringen als geestelijk verzorger met coronapatiënten.

 
 
 
Kerken ondertekenen pleidooi
voor hulp aan vluchtelingen
 
In drie grote landelijke dagbladen is donderdag 24 september een oproep gepubliceerd aan de politiek om meer te doen voor de 13.000 mannen, vrouwen en kinderen uit vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Deze oproep is door tientallen organisaties ondertekend. Daaronder ook de Raad van Kerken in Nederland, waarin de Rooms-katholieke Kerk participeert.
 
Lees verder

 

 

 

 
Priesters Nic van Stiphout
en Bert Knubben overleden
 
 
Afgelopen week zijn twee Limburgse priesters overleden. Maandag stierf in Roermond oud-pastoor Nic van Stiphout van Guttecoven en Melick. En woensdag overleed thuis in Kerkrade pastor Bert Knubben.
 
Nic van Stiphout   Bert Knubben

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Geen woorden maar daden. Dat is wat Jezus van gelovige mensen wil zien. In het evangelie van deze zondag maakt hij duidelijk dat God grenzeloos barmhartig is voor iedereen die op z’n minst probeert z’n woorden om te zetten in daden.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Het wordt de week van de engelen. Niet van die mollige cherubijntjes, nee échte! Dinsdag vieren we het feest van de aartsengelen Michaël, Gabriël en Raphaël. Drie dagen later is het de beurt aan de engelbewaarders. Daartussen valt onder meer het feest van Theresia van Lisieux, die op haar manier ook een engeltje was.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
TV-mis vanuit Lourdes naar Nederland verplaatst
 
 
De televisie-mis vanuit de Grot in Lourdes, die de KRO komende zondag zou uitzenden, wordt noodgedwongen naar Nederland verplaatst. Omdat steeds meer regio’s in Frankrijk door de Nederlandse overheid vanwege de coronapandemie tot risicogebied worden verklaard, is het voor de medewerkers van de omroep en de bedevaartorganisaties Huis voor de Pelgrim uit Maastricht, VNB en Militaire Bedevaart niet mogelijk om veilig naar Lourdes te reizen.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond