image
 
 Dit weekeinde verschijnt nieuwe encycliek
paus Franciscus
 

Dit weekeinde verschijnt een nieuwe encycliek van paus Franciscus. De paus gaat zaterdag naar Assisi om daar zijn rondzendbrief met de titel ‘Fratelli tutti’ (Allen broeders) te ondertekenen. De nieuwe encycliek gaat over broederschap en sociale vriendschap. Het is de derde encycliek van paus Franciscus.

 
LEES VERDER
 
 
Coronaregels kerken vooralsnog niet gewijzigd
 

De coronaregels in kerken zijn vooralsnog niet veranderd. Dat betekent dat de afspraken, zoals die sinds juli gelden, ook nu nog van kracht zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel mensen bij een kerkdienst mogen worden toegelaten als er – met inachtneming van de anderhalve meter afstand – in het gebouw passen. Als er meer dan honderd mensen komen, is aanmelden vooraf noodzakelijk. Verder gelden in kerken alle gebruikelijke regels qua afstand en hygiëne. Mondkapjes zijn in kerken niet verplicht, maar wie wil mag deze natuurlijk wel dragen. Zingen door kerkgangers kan helaas nog niet, wel door enkele voorzangers. Mochten de regels voor kerken op korte termijn wel veranderen, dan wordt dat direct op de website van het bisdom vermeld. Daar is ook het geldende protocol te vinden.

 
 
 
Bisschop en gouverneur
zaterdag bij 800 jaar Munsterkerk
 
Bisschop Harrie Smeets en gouverneur Theo Bovens zijn zaterdag
3 oktober aanwezig bij de officiële viering van 800 jaar Munsterkerk in Roermond. Dit gebeurt met een pontificale eucharistieviering om 18.00 uur. Deze is live via internet te volgen.
 
 
Lees verder

 

 

 

 
Ken je het vernieuwde
bisdomblad De Sleutel al?
 
 
Ons magazine De Sleutel is vernieuwd. Dikker en kleurrijker dan ooit! Met interviews, reportages, achtergronden en veel foto’s over geloof en leven in Limburg. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert vertelt over de relatie tussen politiek en geloof en Arend van der Heijden legt uit waarom hij Caritas045 heeft opgericht. En wie maakt de volgende ‘Selfie met Maria’? Voor € 29 valt De Sleutel vier keer per jaar bij je in de bus. Vraag nu een proefnummer aan of neem direct een abonnement.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

De datum 4 oktober zit in het collectieve geheugen als de feestdag van Sint Franciscus. Dat is ook zo, maar omdat 4 oktober dit jaar op een zondag valt, wordt het feest in de liturgie niet gevierd. De aandacht gaat naar de 27e zondag door het jaar, waarin Jezus ons oproept om ons geloof rijke vrucht te laten voortbrengen. Het is overigens niet verboden om ook even aan Sint-Franciscus te denken. In veel parochies worden dit weekeinde om die reden ook de dieren gezegend.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
‘Over Maria nooit genoeg’, zegt een kerkelijke uitdrukking. Komende week is het weer raak. We vieren maar liefst twee Mariafeesten: Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en de ‘Sterre-der-Zee’. Eigenlijk is heel oktober een echte Mariamaand. Daarnaast staan we stil bij Bruno en Dionysius, die ieder op hun eigen manier bijzondere heiligen zijn.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Herdenking Mgr. Schraven in Broekhuizenvorst
 
Zaterdag 10 en zondag 11 oktober wordt in Broekhuizenvorst de jaarlijkse herdenking van de in China vermoorde bisschop Schraven gehouden. Op zaterdag is er een pelgrimswandeling en op zondag een eucharistieviering.
 
LEES VERDER  

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond