image
 
 The Passion
komt toch naar Roermond
 

The Passion komt toch naar Roermond. Nadat de geplande 10e editie van het tv-spektakel dit voorjaar vanwege corona niet kon doorgaan, wordt de 11e editie op 1 april 2021 alsnog in de bisschopsstad gehouden. Omroep KRO-NCRV heeft dit vandaag officieel bekend gemaakt. Het verhaal over het lijden van Christus wordt op Witte Donderdag live vanaf het Munsterplein op NPO1 uitgezonden.

 
LEES VERDER
 
 
Coronamaatregelen kerk blijven onverminderd van kracht
 

De persconferentie die het kabinet op dinsdag 3 november heeft gehouden over de maatregelen in verband met Covid-19, geeft geen aanleiding tot wijzigingen voor de R.-K. Kerk. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht. Dat betekent voorlopig nog steeds niet meer dan 30 gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren, geen samenzang en verder alle andere maatregelen zoals afgekondigd in het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter.’

 
 
 
Willibrordzondag:
Samen de Heer tegemoet
 
 
Samen de Heer tegemoet. Dat is het motto van Willibrordzondag, die op 7 en 8 november wordt gehouden. Dit weekeinde wordt in de kerken in Nederland aandacht gevraagd voor oecumene: het contact tussen christenen van verschillende kerkgenootschappen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Passiespelen 2021
gaan coronaproof door
 
 
De Passiespelen Tegelen gaan volgend jaar in aangepaste vorm door. Dat heeft de organisatie maandag 2 november bekend gemaakt. De voorstelling wordt iets korter en zonder pauze en met minder publiek. Wel worden er twee voorstellingen per dag gegeven, zodat toch zoveel mogelijk mensen op een veilige manier kunnen komen kijken.
 
Lees verder

 

 

 

 
Oud-rector Thijs Smits o.f.m.
overleden
 
 
In zijn woonplaats Maastricht is op donderdag 5 november pater Thijs Smits o.f.m. overleden. Pater Smits was de laatste jaren van zijn werkzame leven rector van twee zorgcentra in Maastricht. Daarvoor was hij vele jaren kapelaan en pastoor in diverse parochies. Pater Smits is 90 jaar geworden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Theo Miedema nieuwe pastoor
van VOMMMM-parochies
 
 
Pastoor Theo Miedema van Leunen, Veulen en Heide wordt met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot pastoor van de zogeheten VOMMMM-parochies in Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Mook, Molenhoek en Middelaar. Dat is afgelopen weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 

‘Sinter Merten’ is de heilige die komende week waarschijnlijk het meest tot de verbeelding spreekt. De man die een bedelaar de helft gaf van z’n mantel. Veel kerken in Limburg zijn naar dit voorbeeld van barmhartigheid vernoemd. Maar de kalender laat ook nog andere interessante personen zien.

 
 
 
Bij de zondag
 

Kennis is niet hetzelfde als wijsheid. Ware wijsheid is voor iedereen bereikbaar, of je nu veel of weinig intellect hebt. Je hoeft ook niet ver te zoeken, want wijsheid vind je voor je eigen deur, zo leren ons de lezingen van deze zondag.

 
 
Maastrichtse kerken collecteren
voor oud-kapelaan op Curaçao
 
 
In de aanloop naar de Adventperiode en Kerstmis starten de Maastrichtse Sint-Servaasparochie en de parochie Anna-Lambertus een financiële hulpactie voor de noodlijdende bewoners van de Santa-Famiaparochie op Curaçao. In die parochie werkt de Limburgse priester Marc Hooijschuur. Hij was voorheen kapelaan van de Maastrichtse Servaasbasiliek en de Annakerk en vervolgens pastoor in Heel.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond