image
 
 Drive-in-Nachtmis op Pinkpopterrein
met bisschop Harrie Smeets
 

Op Kerstavond 24 december wordt op het Megalandterrein in Landgraaf een drive-in-Nachtmis gehouden. Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal dan om 22.00 uur op een podium een eucharistieviering opdragen. Belangstellenden kunnen deze vanuit hun auto volgen, waardoor de viering volledig coronaproof is.

 
LEES VERDER
 
 
Vredeslicht afhalen in kathedraal
 

Elk jaar vlak voor Kerstmis verspreiden scouts het Vredeslicht vanuit Bethlehem over de hele wereld. Op maandag 14 december komen leden van Scouting Nederland het Vredeslicht naar bisschop Harrie Smeets brengen. Op zondag 20 december – 4e zondag van de Advent – kunnen parochies en alle andere belangstellenden het Vredeslicht komen afhalen in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

 
 
 
Geloofsgesprek
met bisschop Smeets
 
 
Komende zondag (13 december) praat Leo Fijen in het KRO-programma Geloofsgesprek met bisschop Harrie Smeets. Op deze derde zondag van de Advent gaat het gesprek over licht en nabijheid in deze vreemde coronatijd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Paus kondigt Jozefjaar af
 

Paus Franciscus heeft 2021 uitgeroepen tot het jaar van Sint-Jozef. Hij maakte dit dinsdag 8 december bekend op het Hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen. Het was op die dag namelijk precies 150 jaar geleden dat paus Pius IX de heilige Jozef van Nazareth uitriep tot ‘Patroon van de Universele Kerk’. In Limburg ligt het enige Nederlandse bedevaartoord voor Sint-Jozef.

 
 
 
Geen wijzingen voor R.-K. Kerk
na persconferentie
 
De persconferentie van het kabinet op dinsdag 8 december schetste een sober beeld voor Kerstmis. De cijfers met betrekking tot Covid-19 zijn momenteel nog dermate ongunstig, dat de overheid geen versoepeling van maatregelen heeft aangekondigd. Met de ongunstige cijfers in gedachten blijft voor de R.-K. Kerk de situatie voor nu ook ongewijzigd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

We zijn halverwege de Advent. Kerstmis komt dichterbij. Johannes de Doper roept ons op om ook eens ‘nee’ te zeggen: we hoeven niet altijd de eerste, de beste en de grootste te zijn. Zeg ‘nee’ tegen het grote kwaad in de wereld, maar ook tegen het kleine in je dagelijks leven. Dan krijg je nog beter zicht op Christus.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Zo vlak voor een groot feest wordt de liturgische kalender wat dunnetjes. Komende week start de noveen als voorbereiding op Kerstmis. Dat betekent dat de heiligen een stapje terug doen. Alleen Johannes van het Kruis wordt komende week gevierd.
Lees verder
 
 
Kersttuin
Klooster Wittem
 
 
In de tweede helft van december is de kloostertuin van Wittem veranderd in een Kersttuin met kerstgroepen, kerstversieringen, een kerstverhalenverteller en vele lichtjes. In de weekeinden kunnen belangstellenden dan via een aangegeven route – op corona-afstand van anderen – door de tuin wandelen en in kerststemming komen.
 
Lees verder

 

 

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond