image
 
 Videoboodschap Nederlandse bisschoppen: Vier Kerstmis!
 

De Nederlandse bisschoppen nodigen iedereen uit om Kerstmis te vieren. De vieringen van kerstnacht vinden dit jaar alleen achter gesloten deuren plaats. In een videoboodschap lezen de bisschoppen het evangelie van de nachtmis voor om iedereen te bemoedigen en aan te sporen Kerstmis niet over te slaan.

 
LEES VERDER
 
 
Drive-in-Nachtmis gaat niet door
 

De geplande Drive-in-Nachtmis op het Megalandterrein in Landgraaf gaat niet door. Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft dit na overleg met burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf besloten. Voor de viering zouden meer dan 500 auto’s naar het evenemententerrein in Landgraaf komen. Het grote aantal reisbewegingen dat daardoor zou ontstaan, leidde tot een negatief advies van diverse overheidsinstanties. Dat is voor bisschop Smeets reden om de viering af te blazen.

 
 
 
Geen publieke nachtmissen
op kerstavond
 
 
De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft op 15 december naar aanleiding van de indringende toespraak van minister-president Mark Rutte van maandag 14 december besloten dat in de Rooms-katholieke kerken dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis, zullen plaatsvinden. Dat betekent dat er tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07.00 uur in het geheel geen publieke vieringen worden gehouden. Juist de vieringen op kerstavond en in de kerstnacht worden doorgaans door veel mensen bezocht. De bisschoppen willen in deze periode van lockdown een beweging van veel mensen tegelijk voorkomen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Kerken nemen
'Lied van eenheid' op
 
 
Een klein lichtpuntje in deze letterlijk en figuurlijk donkere dagen voor Kerstmis. Op initiatief van de omroep EO hebben vertegenwoordigers van diverse kerken meegewerkt aan een opname van een Lied van eenheid: 'O kom o kom Immanuel, Heer maak ons één'. Ook vanuit het bisdom Roermond is aan deze opname meegewerkt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Oud-administrator Faas
van Griendtsveen
overleden
 
Op vrijdag 11 december is in Nijmegen pater Ben Faas S.M.M. overleden. Na zijn uitzending als missionaris naar Afrika werkte hij twintig jaar in de parochie van Griendstsveen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Voor Kerstmis hoeven we niet veel te doen; ons hart openstellen, zodat Gods licht in onze duisternis kan komen, is het allerbelangrijkste. Alleen zo kunnen wij Zijn licht weer verder doorgeven aan anderen. Op de 4e Zondag van de Advent wordt Maria ons voorgehouden als voorbeeld van iemand die God toeliet in haar leven.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Sommige gebeurtenissen zijn zo groot dat we ze niet op één dag kunnen vieren, maar er meer tijd voor nodig hebben. De geboorte van Gods Zoon is gebeurtenis. Eigenlijk staan de komende twee weken helemaal in het teken van Jezus’ geboorte.
Lees verder
 
 
Bisschop en deken
ontvingen vredeslicht
 
 
Bisschop Harrie Smeets en plebaan-deken Alexander de Graaf Woutering van Roermond hebben het Vredeslicht uit Bethlehem in ontvangst genomen. Leden van Scouting kwamen het licht brengen, dat onlangs in de geboortegrot van Christus in Bethlehem is ontstoken.
 
Lees verder

 

 

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond