image
 
 Kerstvieringen met
bisschop Smeets
 

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er op kerstavond géén nachtmissen met kerkgangers plaatsvinden. Wel kunnen priesters in besloten kring de nachtmis opdragen en die via internet of regionale en lokale tv-zenders laten uitzenden. Bisschop Smeets draagt op Kerstavond twee nachtmissen op, die allebei op televisie worden uitgezonden. Bekijk welke Kerstvieringen met de bisschop te volgen zijn.

 
LEES VERDER
 
 
Doeboekje voor kinderen op VierKerstmis.nl
 

Om kinderen in deze coronatijd toch het kerstverhaal te laten beleven, is op de website vierkerstmis.nl een doeboekje te downloaden. In het boekje staan kleurplaten, knutselideeën, een recept voor kerstkransjes, een kerstgedicht en tips hoe je thuis kerstmis kunt vieren.

 
 
 
'Engelenstal' bisschop
te zien in kathedraal
 
 
Bisschop Smeets is weg van engelen. Niet alleen van de engelen die in de Bijbel voorkomen, maar ook van de vele soorten beelden en beeldjes die er van engelen bestaan. Honderden heeft hij er in de loop van de jaren verzameld. En met Kerstmis komen ze even van zolder. De bisschop heeft van zijn verzameling een ‘engelenstal’ gebouwd in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. De komende week is zijn verzameling beperkt te zien.
 
Lees verder

 

 

 

 
Klok luiden
tijdens jaarwisseling
 
 
In de Oudjaarsnacht wordt dit jaar geen vuurwerk afgestoken. Om de jaarwisseling toch niet helemaal geruisloos te laten passeren, nodigt het bisdom alle parochies in Limburg uit om ’s nachts om 24.00 uur de kerkklokken te laten luiden. Op die manier kan het nieuwe jaar feestelijk ingeluid worden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Neem abonnement op vernieuwde bisdomblad
De Sleutel
 

Het Kerstnummer van het vernieuwde bisdomblad De Sleutel is uit. Een kleurrijk magazine over geloof en leven in Limburg. Neem nu een abonnement en krijg het boek 'Geloof in de praktijk' met de verzamelde columns van Francis Keyers cadeau. Voor €29 krijg je De Sleutel vier keer per jaar thuisgestuurd.

 
 
 
Column:
Kerstmis 2020
 
 
Waar ligt de grens van vrijheid van meningsuiting? Die vraag stelt bisschop Harrie Smeets zich in zijn column in het deze week verschenen bisdomblad De Sleutel. “De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, daarover bestaat geen discussie,” zo zegt de bisschop. “Maar hoever mag deze dan gaan? Als katholieken mogen we ons de vraag stellen waar onze grens ligt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

In de Kersttijd viert de Kerk verschillende feesten, die vaak op een net wat andere manier dezelfde boodschap uitdragen: God is mens geworden. Hij staat niet ver af, maar bevindt zich tussen ons. Daar probeert Hij ons nieuwe hoop en nieuwe moed te geven, ook al is dit de donkerste tijd van het jaar. Dat mag bij ons een blijdschap oproepen die aanstekelijk werkt.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Wat vieren we in de Kerstweek en de eerste week van het nieuwe jaar? Kerstmis natuurlijk: de geboorte van Gods Zoon. Maar er is meer. Op 3e Kerstdag is het feest van de H. Familie, daags erna dat van de Onnozele (= onschuldige) kinderen. Dan volgt al snel Nieuwjaar als Mariafeestdag en Driekoningen of Openbaring des Heren. Dan nog een paar ‘gewone’ heiligen, onder wie twee uit Limburg zelf.
 
Lees verder
 
 
Uit de regio
Online Kerstconcert carillon Pancratiuskerk Heerlen
 
 
Beiaardier Frank Steijns van de Pancratiuskerk in Heerlen geeft een kerstconcert dat op Kerstavond op social media wordt uitgezonden. Omdat de nachtmissen niet met kerkgangers kunnen plaatsvinden, biedt de Heerlense kerk een online versperconcert op het carillon aan.
 
Lees verder

 

 

 

 
Dit is de laatste nieuwsbrief van 2020.
De redactie wenst iedereen een Zalig Kerstfeest en een gezegend Nieuwjaar
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond