image
 
 Oud-vicaris
dr. Haye van der Meer s.j.
overleden
 

Pater dr. Haye van der Meer s.j. is dinsdag 5 januari in zijn huidige woonplaats Nijmegen op 94-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona overleden. De jezuïet Van der Meer werkte vele jaren in het bisdom Roermond als eerste rector van het grootseminarie Rolduc, bisschoppelijk vicaris, officiaal (hoofd van de kerkelijke rechtbank) en lid van het kathedraal kapittel. Ook gaf hij in 1993 als diocesaan administrator enkele maanden leiding aan het bisdom.

 
LEES VERDER
 
 
Zondagsvieringen Caroluskapel gaan voorlopig door
 

De eucharistieviering op zondagochtend in de Caroluskapel in Roermond gaan voorlopig door. Zeker zolang er maar 30 mensen bij een viering mogen zijn, is dit een extra mogelijkheid voor parochianen in Roermond en omgeving om op zondag een eucharistieviering bij te wonen.

 
 
 
Jongeren op weg
naar WJD 2023l
 
 
Als eerste voorbereiding op de Wereldjongerendagen in 2023 vindt er op zondag 31 januari een online jongerenbijeenkomst WJD@home plaats. Deze bijeenkomst is een initiatief van het bisdom Breda, maar ook jongeren uit Limburg kunnen deelnemen.
 
Lees verder

 

 

 

 
125 Jaar
‘roze’ zusters in Steyl
 
 
Op 15 januari viert de katholieke kerk het feest van de heilige Arnold Janssen. Hij is vooral bekend vanwege de drie religieuze congregaties die hij in Steyl (nu gemeente Venlo) oprichtte. De congregaties staan wereldwijd bekend als de ‘Steyler Missionarissen’. Voor één van de drie congregaties is 2021 een bijzonder jaar.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we
deze week?
 

We beginnen de week met de afsluiting van de Kersttijd met de Doop van de Heer. Daarna begint de ‘tijd door het jaar’ met ‘gewone’ heiligen als Hilarius van Poitiers en onze eigen Arnold Janssen en de zalige Peerke Donders.

 
 
 
Bij de zondag
 

Klein Pasen in de winter. Zo zou je Kerstmis ook kunnen noemen. We vieren het verlossingsgeheim: God heeft Zijn Zoon naar de wereld gestuurd om ons te verlossen. Ook tegen ons zegt hij: “Jij bent mijn zoon, mijn dochter… mijn veelgeliefde.” Een nieuwe geboorte. Telkens weer als wij het geheim van zijn liefde toelaten in ons eigen leven.

 
 
Uit de regio
Gerlachus Octaaf in Houthem
 
 
Ter gelegenheid van de 856e sterfdag van de heilige Sint Gerlachus op 5 januari wordt in de St.-Gerlachuskerk in Houthem van 5 tot en met 12 januari 2021 het Octaaf van Sint-Gerlach gevierd.
 
Lees verder

 

 

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond