image
 
 Dag van het Jodendom:
Kerk en synagoge
 

Kerken en synagogen zijn plaatsen van samenkomst rond het Woord van God. Die bijzondere plekken in het christendom en het jodendom staan dit weekeinde centraal tijdens de jaarlijkse Dag van het Jodendom.

 
LEES VERDER
 
 
As strooien alternatief voor askruisje
 

Hoe kunnen we tijdens de coronapandemie veilig Aswoensdag vieren? Als antwoord op die vraag heeft de Nationale Raad voor Liturgie (NRL) alle parochies geadviseerd om de as over de hoofden van de gelovigen te strooien in plaats van een askruisje op het voorhoofd te maken.

 
 
 
Jubilea priesters en diakens
2021
 
 
Dit jaar mag een groot aantal priesters en een aantal diakens een wijdingsjubileum vieren. Bijgaand een overzicht van de jubilarissen. Achter de naam staat de huidige woonplaats, de datum van het jubileum en de laatste functie die zij in het bisdom Roermond hebben bekleed of momenteel bekleden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Week van Gebed:
#blijfinmijnliefde
 
 
Welke nare gevolgen covid19 ook allemaal met zich meebrengt, bidden kan gelukkig coronaproof! Ieder van ons kan in de beslotenheid van z’n hart op een veilige manier het gesprek met God aangaan. Elk jaar in januari vragen alle christelijke kerken gedurende een week aandacht voor een gezamenlijk gebed om eenheid.
 
Lees verder

 

 

 

 
Coronamaatregelen Kerk
ongewijzigd
 
De verlenging van de lockdown door het kabinet tot en met 9 februari heeft geen consequenties voor de coronamaatregelen die al in de Rooms-katholieke Kerk gelden. Dat laat het secretariaat van de Nederlandse Bisschoppenconferentie weten.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Wie Jezus echt wil ontmoeten, moet durven los te laten. Dat is wat de eerste leerlingen van Jezus ontdekken als ze hem ontmoeten. Dat geldt ook voor ons: kom uit je comfortzone als je wilt zien waar God te vinden is.

 

 

 

 
Wat vieren we
deze week?
 

Hoeveel schutterijen in Limburg zijn er niet naar hem vernoemd: Sint-Sebastianus. Hij is een van de heiligen, wier feestdag komende week wordt gevierd. Verder op de kalender de heiligen Agnes en Vincentius. En uiteraard een hele Week van Gebed.

 
 
 
Vier nieuwe online catecheseseries
van JongKatholiek
 
 
In 2020 organiseerde JongKatholiek, de jongerenafdeling van de Rooms-katholieke Kerk in Nederland, met succes diverse online catecheseseries die allemaal snel waren volgeboekt. Sommige hadden zelfs wachtlijsten. Na dit introductiesucces heeft JongKatholiek besloten dit eerste kwartaal van 2021 vier nieuwe catechesesessies te lanceren.
 
Lees verder

 

 

 

 
Actie Kerkbalans:
Steun uw eigen parochie
 
 
Als we graag zien dat toekomstige generaties zich ook welkom weten in de kerk, dan moeten we er nú voor zorgen dat de kerk toekomst heeft, door zelf het geloof voor te leven en door te geven, maar ook door de eigen parochie financieel mee te ondersteunen. Doe mee aan Actie Kerkbalans en steun uw eigen parochie.
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond