image
 
 Kerkgangers missen
samen zingen het meest
 

Samen zingen, wordt door kerkgangers in deze coronatijd het meest gemist. Dat blijkt uit een onderzoek dat Actie Kerkbalans vandaag (vrijdag 22 januari) heeft gepresenteerd. Zo’n 45 procent van de gelovigen mist het samen zingen. Daarnaast worden het fysiek aanwezig kunnen zijn in de kerk en ontmoetingen met andere kerkgangers genoemd als belangrijke onderdelen die worden gemist.

 
LEES VERDER
 
 
Zondag van het woord van God
 

Komende zondag wordt voor de tweede keer de ‘Zondag van het Woord van God’ gevierd. Paus Franciscus heeft dit nieuwe initiatief genomen om meer aandacht voor de Bijbel te vragen. De Katholieke Bijbelstichting heeft een brochure uitgegeven met teksten om deze zondag te beleven. Ze kunnen helpen om in het gezin, thuis of in een kleine groep de Bijbel te lezen, erover na te denken en ermee te bidden en te leven.

 
 
 
Vivian Kreutz te gast in
KRO-Geloofsgesprek
 
 
Altijd in de contramine, juist niet de weg kiezend van je ouders en dan toch als door een bliksemslag geraakt worden door de waarheid van het geloof. Het is het verhaal van Vivian Kreutz uit Heerlen. Zondag vertelt ze erover in het KRO-televisieprogramma Geloofsgesprek.
 
Lees verder

 

 

 

 
TV-mis vanuit
Waubach
 
 
Zondag 24 januari wordt de televisiemis van de KRO uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf-Waubach. Pastoor Harry Notermans staat dan stil bij de Zondag van het Woord van God, die sinds vorig jaar op de 3e Zondag door het jaar wordt gehouden. De paus heeft gevraagd om op deze zondag extra aandacht te besteden aan het belang van de Bijbel. En de Week van Gebed loopt ten einde en ook daaraan wordt in de viering aandacht besteed.
 
Lees verder

 

 

 

 
Update coronamaatregelen Kerk
per 22 januari
 
Nu het kabinet besloten heeft om een avondklok in te voeren vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 04.30 uur, gaat de R.-K. Kerk via de bisdommen aan pastorale beroepskrachten de vereiste ‘werkgeversverklaringen’ verstrekken. Zo kunnen zij zich tijdens de avondklok buiten bevinden als daar een dringende pastorale noodzaak voor is. Ook hebben de bisschoppen gelet op de uitzonderlijke ernst van de situatie besloten om enkele coronamaatregelen voor de R.-K. Kerk aan te passen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Pater Gerard Wilkens s.j.
overleden
 
 
In zijn woonplaats Nijmegen is woensdag 20 januari pater Gerard
Wilkens s.j. overleden aan de gevolgen van corona. De jezuïet Wilkens was meer dan 30 jaar de spirituaal (geestelijk leidsman) van het Grootseminarie Rolduc.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Op deze ‘Bijbelzondag’ is het extra belangrijk om stil te staan bij de woorden van het evangelie. Jezus spreekt eenvoudige vissers aan op hun mogelijkheden. Ze zijn niet geletterd, maar hebben wel geleerd om mensen uit hun vaak verstikkend leven op te vissen en op het droge te brengen. Ook wij worden door Jezus geroepen. We worden door Hem aangesproken op onze mogelijkheden.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
De Week van Gebed eindigt steeds op de feestdag van de heilige Apostel Paulus. De dag erna eert de Kerk twee van zijn leerlingen: Timoteüs en Titus. Twee andere heiligen die deze week op de kalender staan, zijn de grote kerkleraar Thomas van Aquino en Angela de Merici, de stichteres van de zusters ursulinen, die ook in Limburg actief zijn.
 
Lees verder

 

 

 

 
Uit de regio
Driedaagse ‘carnavalsretraite’ in Thorn
 
Geen 'Alaaf' maar 'Alleluia'! Onder dat motto wordt in het carnavalsweekeinde in Foyer de Charité in Thorn een carnavalsretraite aangeboden. Een verlengd stil weekend met aanbidding, lofprijzing en bezinning.
 
Lees verder
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond