image
 
 Kerken zouden graag
rode loper uitrollen
 

Een rode loper rol je uit als je bijzondere gasten verwacht. Dat geldt ook voor de Kerk. De parochies zouden graag de rode loper uitrollen voor een héél speciale gast: voor U. Ze zouden namelijk niets liever willen dan u weer van harte welkom heten. Door corona kan dat nu maar in beperkte mate. Maar ze zijn u niet vergeten en we hopen dat u uw parochie ook niet vergeet tijdens de Actie Kerkbalans.

 
LEES VERDER
 
 
Vicaris Vincent Goulmy benoemd tot directeur Missio Nederland
 

Vicaris Vincent Goulmy van het bisdom Roermond is benoemd tot nationaal directeur van Missio/Pauselijke Missiewerken in Den Haag. Goulmy volgt in deze functie pater Eduard Kimman s.j. op, wiens maximale zittingstermijn verstreken is. Goulmy blijft daarnaast vicaris voor missiezaken in het bisdom Roermond en pastoor in Brunssum.

 
 
 
Oudste priester van het bisdom
Jef Penders overleden
 
 
Oud-pastoor Jef Penders van Wijlre is op 100-jarige leeftijd overleden. Penders was de oudste priester van het bisdom Roermond, zowel in leeftijd als in wijdingsjaren. Op 6 april zou hij zijn 75-jarig priesterfeest vieren. Dat zou een uniek jubileum zijn geweest in de geschiedenis van het bisdom Roermond.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Jezus wist oude woorden tot leven te wekken omdat Hij met gezag sprak, zo zegt het evangelie van deze zondag. Durven wij het ook aan om de oude teksten uit de Bijbel op een nieuwe manier te bekijken en de kracht ervan opnieuw te ervaren?

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
De eerste week van februari is in de liturgie altijd een drukke week met bekende feestdagen als Maria-Lichtmis en de H. Blasius. Daar hoort ook nog de H. Brigida bij die in Limburg letterlijk van noord tot zuid wordt vereerd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Uit de regio
Diverse parochies luiden 'avondklok'
 
 
Sinds de start van de avondklok in Nederland hebben enkele parochies in Limburg een oude traditie opgepakt: het luiden van de avondklok. Dat is een klok die aankondigt dat het uur nadert waarop iedereen binnen moet blijven. Sinds deze week gebeurt dat onder meer in Heerlen en Maastricht.
 
Lees verder
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond