image
 
 Bisschop bezocht
door brand getroffen
kerk Noorbeek
 

Daags na de grote brand in de Sint-Brigidakerk in Noorbeek heeft bisschop Harrie Smeets van Roermond donderdagmiddag een bezoek gebracht aan de zwaar getroffen kerk. De bisschop kon met eigen ogen zien welke ravage de brand heeft aangericht. “Verschrikkelijk,” was het eerste woord dat hij kon uitbrengen bij de aanblik van het interieur van de 13e-eeuwse kerk.

 
LEES VERDER
 
 
Bisdom brengt gebedskaart voor Aswoensdag uit
 

Het bisdom Roermond heeft een gebedskaart uitgebracht voor mensen die graag stilstaan bij Aswoensdag, maar vanwege de coronamaatregelen niet op de gebruikelijke wijze aan de uitreiking van het askruisje kunnen deelnemen. Op de kaart staan enkele gebeden en een korte overweging die aansluiten bij het vieren van Aswoensdag in coronatijd.

 
 
 
40 Jaar geleden eerste
permanent-diakens gewijd
 
 
Komende zondag 7 februari is het precies 40 jaar geleden dat de eerste permanent-diakens in het bisdom Roermond werden gewijd. Dit waren Sjra Lomme uit Guttecoven, Frits Boreas uit Susteren en Jan Borghouts uit Weert. Van hen leeft alleen Lomme nog, maar vanwege zijn verminderde gezondheid laat hij het jubileum graag in stilte voorbij gaan. Later dit jaar
– op 14 november – hoopt ook Wijnand Beerkens uit Echt zijn 40-jarig diakenjubileum te vieren.
 
Lees verder

 

 

 

 
Oud-pastoor
Lambert van den Hoven van Oud-Valkenburg overleden
 
 
In het Duitse Blankenheim-Lommersdorf is op woensdag 20 januari oud-pastoor Lambert van den Hoven van Oud-Valkenburg overleden. Hij is 87 jaar geworden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Jezus trekt in het evangelie onvermoeibaar rond om zijn Blijde Boodschap te verkondigen én om dienstbaar te zijn. Zijn voorbeeld mag ons inspireren om ook te getuigen van de hoop die in ons leeft en om dienstbaar te zijn aan de mensen die op ons rekenen.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Het zijn vooral vrouwen die deze week centraal staan; vrouwen uit heel verschillende tijden en met heel verschillende achtergronden: de grondlegster van de benedictinessen uit de 6e eeuw, een voormalige Afrikaanse slavin die in het klooster trad uit de 20e eeuw en Maria, die natuurlijk van alle eeuwen is. Deze keer wordt ze geëerd als Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.
 
Lees verder

 

 

 

 
Uit de regio
Lourdesviering vanuit Maastricht live via internet te volgen
 
De feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes (11 februari) zal dit jaar in het heiligdom in Lourdes anders verlopen dan normaal. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er geen tienduizenden pelgrims naar Zuid-Frankrijk afreizen. Om alle Nederlandse belangstellenden toch in de gelegenheid te stellen om het feest te vieren, wordt op die dag vanuit de Lourdeskerk in Maastricht een viering op internet uitgezonden.
 
Lees verder
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond