image
 
 Carnaval
2021
 

Geen optocht, geen zittingen,
geen prinsen met veren op hun steek.

 

Het lijkt onwerkelijk in Limburg. Carnaval hoort erbij.
Toch gaat het dit jaar net even iets anders.


Vergeet dan niet dat echte blijdschap niet in praalwagens zit
of in zelfgemaakte ‘pekskes’, hoe creatief ook.

 

Echte blijdschap zit in je hart.

 

Een échte carnavalist weet ook nu een lach om de mond te toveren.
Een blij gezicht en stralende ogen zijn de mooiste schminck die er is.

 
 
 Première Passiespelen
weer uitgesteld
 
 

Na een eerder uitstel van de Passiespelen Tegelen van 2020 naar 2021 wegens COVID-19 heeft het bestuur van de stichting noodgedwongen moeten besluiten om óók de première op zondag 18 april 2021 uit te stellen – en daarmee de hele speelreeks – naar een later moment dit jaar. Het is niet realistisch om te verwachten dat op 18 april een coronaveilige voorstelling ‘op anderhalve meter’ kan plaatsvinden. Momenteel kan er niet gerepeteerd worden, een essentiële voorwaarde om een volwaardige en artistiek verantwoorde voorstelling te kunnen spelen.

 
LEES VERDER
 
 
Heiligdomsvaarten Aken en Kornelimünster uitgesteld
 

De heiligdomsvaarten van Aken en Kornelimünster die komende zomer zouden plaatsvinden, worden twee jaar uitgesteld. Dat heeft het bisdom Aken besloten. Eerder was al bekend geworden dat de Heiligdomsvaart van Susteren een jaar zou opschuiven tot 2022. Oorzaak van het uitstel is uiteraard de coronapandemie. Net als in Susteren en Maastricht vindt de heiligdomsvaart van Aken en Kornelimünster eens in de zeven jaar plaats.

 
 
 
Limburgse priesters vertalen
1400 jaar oude Pastorale Regel
 
 
Twee Limburgse priesters – rector dr. Lambert Hendriks en spirituaal dr. Bernhard Hegge – hebben de meer dan 1400 jaar oude Pastorale Regel van Gregorius de Grote in het Nederlands vertaald. Het is voor het eerst dat dit eeuwenoude werk in een volledige vertaling is verschenen. Het eerste exemplaar werd onlangs aangeboden aan bisschop Harrie Smeets van Roermond, die een voorwoord in het boek schreef. Hoewel de tekst veertien eeuwen oud is, komt deze volgens de vertalers verrassend modern en eigentijds over.
 
Lees verder

 

 

 

 
Info-ochtend
theologische opleiding
 
 
Geloven kan een verrijking van je leven zijn. Veel mensen ervaren dat zo. Wie dat geloof ook graag met anderen wil delen, kan zich daarin verdiepen via een studie theologie. In Limburg bestaat een speciale opleiding voor mensen die als catechist, pastoraal werker, geestelijk verzorger of docent catechese aan de slag willen. Dit is ook de opleiding voor mannen die permanent-diaken willen worden. Op zaterdag 20 februari is er een informatie-ochtend voor belangstellenden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Jezus maakt tijd vrij voor iedereen en wijst niemand af. Daardoor brengt Hij perspectief in ieders leven. Als wij dat ook doen en anderen binnen laten in ons eigen hart, hoeft niemand zich buitengesloten te voelen.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Carnaval wordt niet voor niets Vastenavond genoemd: het zijn drie dagen feest vóórdat op Aswoensdag de 40-daagste vastentijd begint. Een tijd van bezinning en inkeer, ook van soberheid en extra aandacht voor anderen. Met Aswoensdag begint ook liturgisch een sobere tijd. Er worden minder feesten gevierd en heiligen herdacht.
 
Lees verder

 

 

 

 
Uit de regio
Zangers voor koor The Passion in Roermond gezocht
 
 
KRO-NCRV is op zoek naar zangers die mee willen doen in het koor van The Passion op Witte Donderdag 1 april in Roermond. Gezocht worden zangers tussen de 18 en 40 jaar in Roermond of naaste omgeving wonen, werken of kerkelijk betrokken zijn. Ze moeten wel enige affiniteit of ervaring hebben met meerstemmig zingen en liefst ook met gospelzang.
 
Lees verder
 
 
 
 
Op carnavalsmaandag en -dinsdag zijn de kantoren van het bisdom Roermond gesloten. Vanaf Aswoensdag zijn de medewerkers van het bisdom weer gewoon bereikbaar.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond