Speciale website roept op:
Vier Pasen!
Vier Pasen. Onder dat motto zijn de gezamenlijke Nederlandse bisdommen een campagne gestart om gelovigen te helpen ondanks de lockdown de veertigdagentijd en Pasen bewust te beleven. Deze week is de speciale website vierpasen.nl online gegaan, die bezoekers de gelegenheid biedt ook thuis stil te staan bij de vastentijd en Pasen. De site helpt mensen ook om de eigen parochie te vinden.
LEES VERDER
Vastenbrief:
‘Quarantaine kan ons dichter bij God brengen’
“Quarantaine brengt het menszijn terug naar de essentie: ze confronteert ons met onszelf en onze driften, maar ook met onze vrijheid om Gods genade te ontvangen.” Dat schrijft bisschop Harrie Smeets van Roermond in zijn Vastenboodschap, die dit weekeinde in de alle kerken in Limburg wordt voorgelezen of gepubliceerd
LEES VERDER

 

 Kanunnik Peter van der Horst
geïnstalleerd
Tijdens een korte plechtigheid is pastoor Peter van der Horst geïnstalleerd als kanunnik van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond. Dit gebeurde tijdens een vesperdienst in de Caroluskapel in Roermond. Het kapittel is het belangrijkste adviesorgaan van een bisschop.
LEES VERDER

 

 Hoofdrollen The Passion Roermond
bekendgemaakt
Anita Witzier (Verslaggever), Rob Dekay (Judas), Leo Alkemade (Petrus), Freek Bartels (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria), Humberto Tan (Verteller) en Tygo Gernandt (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2021. KRO-NCRV zendt het grootste muzikale paasevenement live uit vanuit Roermond op Witte Donderdag 1 april.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
Bij alles wat er gebeurt, bij alles wat ons overkomt, mogen we weten dat ons leven bij God in goede handen is en dat Hij niet zal toelaten dat ook maar één haar van ons hoofd gekrenkt zal worden. Bij Hem zijn wij in goede handen.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
In de veertigdagentijd is er over het algemeen in de liturgie minder aandacht voor specifieke heiligen of grote feesten. Komende week staan er toch een paar de kalender: Petrus’ Stoel, de heilige Polycarpus en Sint Walburga.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Online-expositie Universiteit Maastricht over jezuïeten in China
‘De jezuïeten tussen Oost en West, tussen China en Europa’. Zo heet een online expositie die te zien is op de website van de bibliotheek van de Universiteit Maastricht. In de actuele discussie over de relatie tussen Europa en China laat de expositie zien hoe jezuïeten in de 16e en 17e eeuw naar China gingen en pogingen deden om de totaal andere cultuur te doorgronden.
LEES VERDER
 Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website