Vastenactie Limburgse parochies
in teken beroepsonderwijs
De campagne van Vastenactie van diverse Limburgse parochies staat dit jaar in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Een gedegen opleiding stelt mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten. Vastenactie is de jaarlijkse campagne van alle parochies en kerkelijke instellingen om als voorbereiding op Pasen zelf iets soberder te leven en het zo gespaarde geld te geven aan projecten in de Derde Wereld.
LEES VERDER
Bisschop werkt mee aan project ‘Ik lees....’
Dankzij een samenwerking tussen de Bibliotheek Bibliorura en We Are Roermond zijn tot en met juni 2021 op het Munsterplein in Roermond portretten te zien van acht bekende Roermondenaren die vertellen over de rol van lezen in hun leven. Een van hen is bisschop Harrie Smeets. Hij vertelt dat hij al als kind graag las en uiteindelijk Nederlands ging studeren. De bisschop somt ook enkele favoriete boeken op.
LEES VERDER

 

 Kruisdragers voor The Passion
gezocht
Op donderdag 1 april wordt vanuit Roermond het programma The Passion uitgezonden. Onderdeel is een korte stoet met het grote verlichte kruis. Daarvoor worden nog kruisdragers uit de regio Roermond gezocht. Wie de live-uitzending van The Passion dit jaar op een heel bijzondere manier wil meemaken, kan zich aanmelden.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
Veertig dagen vasten, kan somber stemmen. Zeker in een tijd waarin we toch al in quarantaine moeten leven. Daarom laat het evangelie van vandaag een woord van bemoediging horen. Even alleen zijn met Jezus kan ons helpen om het gewone leven weer aan te kunnen.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De Vastentijd is een sobere tijd en dat is in de liturgie goed te merken. Deze week staat er maar één heilige op de officiële kalender: de heilige Casimir van Litouwen.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Pelgrimsroute alternatief voor Stadprocessie Roermond
Als alternatief voor de jaarlijkse stadsprocessie wordt dit jaar in Roermond een pelgrimstocht aangeboden, die mensen individueel kunnen lopen.
De route loopt vanaf de Munsterkerk in de centrum van Roermond naar de Kapel In ’t Zand.
LEES VERDER
 Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website