Extra aandacht voor
Sint-Jozef in maart
De deze week begonnen maand maart is van oudsher in de katholieke kerk toegewijd aan Sint-Jozef. Dit jaar is er extra aandacht voor de stiefvader van Jezus, omdat paus Franciscus 2021 heeft uitgeroepen tot een internationaal Jaar van Sint-Jozef. In het bisdom Roermond wordt daar op diverse wijzen aandacht aan besteed met nieuwe gebedsprentjes, draagspeldjes, een Jozefhymne en extra vieringen in de Sint-Jozefkerk in Smakt, het enige bedevaartoord van Sint-Jozef in Nederland.
LEES VERDER
Bisschoppen bidden voor slachtoffers coronapandemie
Op vrijdag 12 maart sluiten de Nederlandse bisschoppen aan bij een gebedsestafette van bisschoppen die door heel Europa gaat. Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond bidden vrijdagochtend samen met de studenten van het grootseminarie Rolduc voor de slachtoffers van de coronapandemie.
LEES VERDER

 

 Chrismamis weer
in kleine kring
De jaarlijkse chrismamis in de Goede Week vindt dit jaar weer in kleine kring plaats. Dit is nog steeds een gevolg van de coronamaatregelen. Anders dan vorig jaar is de chrismamis nu wel in de kathedraal, maar het is weer een besloten viering met een beperkt aantal priesters en zonder kerkgangers.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
In het evangelie van deze zondag horen we hoe Jezus de handelaren uit de tempel gooit. Hij houdt grote schoonmaak. Doen wij dat wel eens? Grote schoonmaak houden in ons leven en ons geweten?
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Naast een paar interessante heiligen, zoals Johannes de Deo, staat komende week ook een quatertemperdag op de kalender. En paus Franciscus viert de achtste verjaardag van zijn pauskeuze.
LEES VERDER

 

 Maastrichtse Kruisweg te zien in
Sint-Servaasbasiliek
Vanaf zondag 7 maart is een unieke ‘Maastrichtse Kruisweg’ te zien in de gangen van de Sint-Servaasbasiliek. De kruisweg was een cadeau van de Don Boscoparochie in het Heugemerveld aan de toenmalige pastoor Jan Jansen, bij gelegenheid van zijn 25 jarig priesterjubileum in 1984. Uniek aan dit lijdensverhaal van Christus is dat het zich afspeelt in Maastricht. Van deze kruisweg is een folder verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels en in ‘t Mestreechs’.
LEES VERDER
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website