Landelijke gebedsestafette voor
coronaslachtoffers in Rolduc begonnen
De gebedsestafette van de Nederlandse bisschoppen voor coronaslachtoffers is vanmorgen in Rolduc begonnen. Bisschop Harrie Smeets bad daar samen met de seminariegemeenschap voor de overleden en voor troost en vrede voor degenen die rouwen om een dierbare. Het gebed is onderdeel van een internationale estafette van bisschoppen in heel Europa, die in de Veertigdagentijd bidden voor de slachtoffers van de pandemie.
LEES VERDER
Nederlandse bisschoppen:
‘Kies voor het eigenlijke normaal’
De Nederlandse bisschoppen roepen katholieken op te gaan stemmen op 17 maart bij gelegenheid van de verkiezingen voor de Tweede Kamer en dan te kiezen voor ‘het eigenlijke normaal’. De bisschoppen schreven hun oproep in een brief waarin ze aangeven dat we na de coronacrisis niet terug moeten naar het oude normaal maar naar het eigenlijke normaal, namelijk het ‘normaal van het Rijk Gods’.
LEES VERDER

 

 Jozefviering met bisschop
live te volgen
Komende vrijdag 19 maart viert de Kerk het hoogfeest van Sint-Jozef. Dit jaar is daar extra aandacht voor, omdat paus Franciscus 2021 heeft uitgeroepen tot een Jaar van Sint-Jozef. In Limburg ligt het enige Jozefbedevaartoord van Nederland: in Smakt bij Venray. Bisschop Harrie Smeets draagt daar vrijdag een eucharistieviering op. Deze is live via internet te volgen. Het bisdom heeft ook nieuwe gebedsprentjes uitgegeven. Deze zijn te bestellen.
LEES VERDER
 Brief Patris Corde beschikbaar
in Nederlands

De brief ‘Patris Corde’ waarmee paus Franciscus 2021 uitriep tot een Jaar van Sint-Jozef is nu in een officiële Nederlandse vertaling beschikbaar. De brief opent met de woorden: ‘Met het hart van een vader (patris corde)'. De paus deelt in de tekst een aantal persoonlijke overwegingen over Sint-Jozef. Hij zegt onder meer dat het idee om een Jozefjaar uit te roepen door de coronapandemie ontstond.

 

LEES VERDER

 

 Nu ook apostelrollen
The Passion bekend
Na de hoofdrollen, heeft KRO-NCRV nu ook de namen bekend gemaakt van de acteurs die in The Passion de rollen van de apostelen gaan spelen. Onder andere BinnensteBuiten-gezichten Ramon Brugman en Sharon de Miranda, presentatrice Tooske Ragas, zangeres Sterre Koning en SpangaS-acteurs Roosmarijn Wind en Jefferson Yaw Frempong-Manson kruipen in de huid van een van de leerlingen van Jezus.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
Het kruis is een martelwerktuig, maar voor gelovige christenen is het een teken van overwinning geworden. Halverwege de vasten mogen we er al even bij stil staan dat Gods liefde voor de wereld zo groot is, dat Zijn gekruisigde zoon geen verliezer werd, maar een symbool van liefde, wijsheid en kracht.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Twee bijzondere gelegenheid aan het begin en het einde van de week. Zondag het is halfvasten of Zondag Laetare. Het paars van de Vasten mag vandaag roze kleuren. En vrijdag is het echt feest: het hoogfeest van Sint-Jozef, naamdag van alle Joepen, Jossen, Jozefs, en Zefs. En dat in het Jaar van Sint-Jozef.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Zaterdag 20 maart online Stille Omgang
Op zaterdag 20 maart vindt in Amsterdam de jaarlijkse Stille Omgang plaats. Normaal gaat er ook een grote groep pelgrims vanuit Limburg naartoe. Vanwege de coronapandemie vindt de Stille Omgang dit jaar volledig online plaats. Er is ook een online jongerenprogramma.
LEES VERDER
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website