Priesterwijding zaterdag 29 mei
via livestream te volgen
Morgen – zaterdag 29 mei – worden Austin Joseph en Danny Horsch in de kathedraal in Roermond tot priester gewijd. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit in een besloten viering met alleen enkele genodigden. De plechtigheid is via een livestream voor iedereen te volgen.
LEES VERDER
Hoge pauselijke onderscheiding voor Joep Pluymaekers
Joep Pluymaekers uit Houthem werd vrijdagmiddag verrast met een hoge pauselijke onderscheiding. De gepensioneerd arts is benoemd tot Commandeur in de Orde van Sint-Sylvester vanwege zijn vele verdiensten voor de Kerk en de samenleving.
LEES VERDER

 

 

 Volgende bisschoppensynode
over synodale Kerk
De volgende Algemene Bisschoppensynode zal gaan over de vraag hoe de Kerk meer synodaal kan worden. Dat wil zeggen: hoe meer geledingen binnen de Kerk bij de beleidsvorming betrokken kunnen worden. Dit gebeurt onder het motto ‘Voor een synodale Kerk: gemeenschap, participatie en missie’. In oktober start een voorbereidingstraject in de bisdommen.
Lees verder
 
Bij de zondag
In kinderen zijn vaak trekken van hun ouders te herkennen. Bij Jezus is dat niet anders. Sterker nog: Hij is volledig één met zijn Vader. Hun heilige Geest hebben we met Pinksteren ontvangen. Die zorgt ervoor dat wij in ons eigen leven trekken van de Drie-ene God mogen ontdekken.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
We sluiten deze week de meimaand af met het feest van Maria Visitatie. Verder herdenken we diverse martelaren uit vroeger eeuwen, onder wie de grote apostel Bonifatius.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Oude Kerkhof Roermond neemt deel aan ‘Weekend van de Begraafplaats’
Dit weekend wordt landelijk het ‘Weekend van de begraafplaats’ gehouden. In Limburg neemt in ieder geval het Oude Kerkhof in Roermond hieraan deel.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website