‘Limburgs’ boek
voor paus Franciscus
Paus Francis heeft woensdag uit handen van rector Lambert Hendriks van het grootseminarie Rolduc de recentelijk verschenen Nederlandse vertaling van de Pastorale Regel van Gregorius de Grote ontvangen. De paus was zichtbaar blij verrast met deze vertaling. "Dat hebben jullie goed gedaan. Het is een zeer kostbaar werk van Gregorius," zo oordeelde hij.
LEES VERDER

 

 Bisschop Smeets
uit ziekenhuis ontslagen
Bisschop Harrie Smeets is vrijdag 11 juni ontslagen uit het Laurentiusziekenhuis in Roermond. De bisschop werd daar precies twee weken geleden opgenomen. Mgr. Smeets maakt het op dit moment naar omstandigheden goed, maar omwille van een voorspoedig herstel is het van belang dat hij enige tijd volledige rust in acht neemt. De bisschop zal de komende maanden op advies van zijn arts zijn werkzaamheden sterk beperken. Hij heeft daarom besloten om de uitoefening van het bestuur van het bisdom met alle daaraan noodzakelijk verbonden rechten en plichten gedurende drie maanden te laten waarnemen door vicaris-generaal Mgr. René Maessen..
Lees verder

 

 L1-programma ‘Op verzeuk’
met bisschop Harrie Smeets
Komende zondag (13 juni) zendt de regionale omroep L1 het muziekprogramma ‘Op verzeuk op bezeuk’ uit, waarin musicus Rob Mennen liedjes zingt met bekende Limburgers. In deze aflevering is dat bisschop Harrie Smeets. De opnames voor het programma zijn overigens gemaakt voordat de bisschop ziek werd.
Lees verder
 Benoemingen
bisdom Roermond
De twee onlangs in Roermond gewijde priesters hebben hun officiële benoeming ontvangen. Arockia Austin Joseph is per 1 juni benoemd tot kapelaan van de parochies H. Hart van Jezus (Koepelkerk) en H. Joannes Bosco in Maastricht. Danny Horsch is benoemd tot kapelaan in de parochiefederatie Maasdorpen en in de parochiefederatie Horst-Sevenum.
LEES VERDER
 Fratelli tutti nu in
Nederlands beschikbaar

In de encycliek Fratelli tutti laat paus Franciscus zich opnieuw inspireren door de heilige Franciscus van Assisi. De door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling van de encycliek is nu beschikbaar in de serie Kerkelijke Documentatie.


LEES VERDER
 
Bij de zondag
Gelovigen wachten vol ongeduld op de komst van het koninkrijk van God. Maar elke boer weet dat je met vertrouwen moet wachten tot de tijd van de oogst. Geduld is een teken van wijsheid en het kenmerk van een goede zaaier. Hij zaait het zaad in de aarde, in het vertrouwen dat het vrucht zal dragen. Zo gaat het ook met het geloof. Het is gezaaid en we mogen erop vertrouwen dat het groeit, ook al gaat ons dat soms te langzaam.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Komende week staat er weer eens een Nederlandse heilige op de kalender: Lidwina van Schiedam.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Expositie 800 jaar Munsterkerk in Cuypershuis
In museum Het Cuypershuis in Roermond is sinds deze week tot en met 31 oktober de expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ te zien.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website