Noveengebed voor
bisschop Smeets
Het bisdom Roermond roept alle gelovigen in Limburg op om vanaf komende zaterdag 10 juli een noveen te houden voor een spoedig herstel van bisschop Harrie Smeets, die ernstig ziek is. Een noveen is een gebed dat negen opeenvolgende dagen wordt gebeden. Het bisdom heeft ook een speciale gebedstekst uitgegeven die hiervoor kan worden gebruikt. Alle parochies en kloosters in Limburg hebben het gebed donderdag ontvangen. De tekst van het gebed is ook te downloaden van de website van het bisdom.
LEES VERDER
Kanunnik De Graaf Woutering geïnstalleerd
Pastoor-deken Alexander de Graaf Woutering is dinsdag 6 juli geïnstalleerd als kanunnik. Dat gebeurde tijdens een korte plechtigheid in de Caroluskapel in Roermond. Vanwege de ziekte van bisschop Harrie Smeets vond de installatie op een sobere wijze plaats.
LEES VERDER

 

 

 Eerste werelddag
voor grootouders
In dit jaar, waarin er bijzondere aandacht is voor Sint-Jozef en het gezin, heeft paus Franciscus ook aan opa’s en oma’s gedacht. Hij heeft er zelfs een nieuwe gebedsdag voor in het leven geroepen. Voortaan is de vierde zondag van juli ‘Werelddag van grootouders en ouderen’. Dit eerste jaar is dat op zondag 25 juli. Die datum is niet willekeurig gekozen, maar valt in de buurt van 26 juli: de feestdag van Joachim en Anna, de grootouders van Jezus.
Lees verder
 Benoemingen in
Gulpen, Roermond en Venray

In de dekenaten Gulpen, Roermond en Venray zijn nieuwe priesters en diakens benoemd. Dat is afgelopen weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Het gaat om een nieuwe pastoor en twee kapelaans voor de parochie Epen, Mechelen en Slenaken, een nieuwe kapelaan in Roermond-Centrum en twee nieuwe priesters in de parochies van Venray en de omliggende dorpen.

LEES VERDER
 Kijk terug
Geloofsgesprek Geert Beurskens

In het KRO-programma Geloofsgesprek sprak Leo Fijen afgelopen zondag met Geert Beurskens. Hij speelt de rol van Jozef van Artimatea in de Passiespelen, die afgelopen weekeinde van start zijn gaan. Beurskens weet het lijdensverhaal van Christus op een bijzondere wijze te verbinden met zijn werk in een hospice. Kijk het hele interview terug.


LEES VERDER
 
Bij de zondag
Wij worden vrij als wij Jezus’ bevrijdende weg navolgen. Durven wij ons te laten aanspreken door het evangelie?
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze zomer?
Heiligen gaan niet op vakantie. Dus ook in de zomerperiode zijn er heel wat liturgische feesten te vieren, met als onbetwist hoogtepunt het feest van ‘Sint-Merie’ op
15 augustus. Bekijk de heiligenkalender van de zomerperiode.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Wat gebeurt er deze zomer in de Kerk in Limburg? Bekijk de kalender met activiteiten uit de regio of meld zelf een activiteit aan.
Lees verder
Laatste nieuwsbrief
voor de zomervakantie
Dit is de laatste nieuwsbrief vóór de zomervakantie. De komende weken ontvangt u op vrijdag niet ons gebruikelijk nieuwsoverzicht, tenzij de actualiteit daar aanleiding toe geeft. De eerstvolgende reguliere nieuwsbrief van het bisdom verschijnt op vrijdag 27 augustus.
 
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website