Wereldmissiedag:
Uitnodiging om je geloof te delen
Dit weekeinde vieren we in de katholieke kerk Wereldmissiedag. Deze is in het leven geroepen om stil te staan bij het feit dat alle gedoopten geroepen zijn om hun geloof uit te dragen. Tevens wordt er dit weekeinde gecollecteerd voor de Pauselijke Missiewerken/Missio. Het thema van Wereldmissiedag verwijst dit jaar naar de opdracht voor alle gelovigen om zelf mee te werken aan het verkondigen van het evangelie. “Wie zal in deze onzekere tijden het goede nieuws horen als wij niet spreken?”
LEES VERDER
Onderzoek: wat nemen kerken mee uit coronatijd?
Hoe geven we de kerk vorm na corona? Met een onderzoek onder kerkgangers in Nederland wil Actie Kerkbalans antwoord krijgen op onder andere deze vraag. De afgelopen twee jaar hebben kerken massaal geïnvesteerd in creatieve en digitale oplossingen voor kerk-zijn op afstand. Wat hebben kerken geleerd en wat willen kerkgangers eventueel graag behouden voor de toekomst?
LEES VERDER

 

 

 'Laat u verrassen
door de Heilige Geest’
“Subtiel luisteren. Dat is wat paus Franciscus van ons vraagt.” Dat zei hulpbisschop Everard de Jong zondagmiddag bij de openingsviering van het synodale proces voor het bisdom Roermond en het Militair Ordinariaat. “Deze synode gaat over dienend leiderschap en dat begint met goed luisteren, om vervolgens de geesten te kunnen onderscheiden.” Met de viering in de Sint-Christoffelkathedraal is de zogeheten diocesane fase van het synodale proces geopend.
Lees verder
 Bisschop viert verjaardag met
personeel bisdom

Bisschop Harrie Smeets viert vandaag zijn 61e verjaardag. Vanochtend was er in het bisschopshuis in Roermond een kleine ontvangst met koffie en vlaai voor het personeel van het bisdom.

LEES VERDER
 Oud-priesterleraar
Harry de Rouw
overleden

In het hospice in Geleen is op woensdag 13 oktober Harry de Rouw overleden. Hij is 84 jaar geworden. Afgelopen dinsdag heeft in Sittard de uitvaart plaatsgevonden.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Dit weekeinde is het missiezondag. Wij worden gevraagd om ons open te stellen voor de bezieling die de jonge Kerken uitstralen. Wij worden uitgenodigd om ons hart te openen voor de boodschap van mensen die het geloof hebben ontdekt met zijn vreugde, zijn kracht, zijn troost en houvast. Bidden wij: Heer, geef dat ik zien kan en verlos mij uit mijn gesloten wereld, opdat alle christenen en alle mensen een plaats krijgen in mijn wereld.
Lees verder
 Wat vieren we
deze week?
Komende week staat er een zalige uit ons eigen bisdom op de kalender. Op 30 oktober herdenken we in de liturgie de zalige Maria Teresa van de heilige Jozef. zij is de stichteres van de zusters van de Kollenberg in Sittard. Ze ligt daar ook begraven. Haar zaligverklaring in 2006 was de eerste die ooit in Nederland werd uitgesproken.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ verlengd
De expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ in het Cuypershuis in Roermond is verlengd tot en met zondag 16 januari 2022. Van kloosterkerk tot hart van Roermond.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website