Kerk viert
Willibrordzondag
Dit weekeinde is het Willibrordzondag: de patroonheilige van de katholieke kerk in Nederland. Dan wordt ook aandacht gevraagd voor oecumene, het gesprek met andere christelijke kerken. Het thema van Willibrordzondag luidt dit jaar ‘Boodschappers van Vreugde’. Het uitdragen van het evangelie is een oecumenische opdracht, waarbij verschillende kerken samen kunnen optrekken.
LEES VERDER
Nu geen extra coronamaatregelen voor kerken
Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 2 november bevestigen de Nederlandse bisschoppen opnieuw de coronamaatregelen die nog steeds gelden voor de Rooms-Katholieke Kerk. Zij bereiden zich bovendien voor op een mogelijke aanscherping van deze maatregelen met het oog op de ontwikkeling van de Covid-19 pandemie.
LEES VERDER

 

 

 Landelijke Roepingenweek
2021
Voor het derde jaar op rij organiseert de Rooms-katholieke Kerk in Nederland een Nationale Roepingenweek. Van zondag 7 tot en met zaterdag 13 november zijn er in elk bisdom en bij verschillende religieuze gemeenschappen activiteiten of vieringen, waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.
Lees verder
 Actie Kerkbalans geeft
100 rode lopers weg!

Actie Kerkbalans geeft honderd kerken een gratis rode loper cadeau. Parochies kunnen de rode loper met daarop de slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ gebruiken om de jaarlijkse Actie Kerkbalans in januari 2022 letterlijk uit te rollen. De eerste honderd deelnemende kerken kunnen de rode loper gratis aanvragen.

LEES VERDER
 Drie nieuwe
diakens gewijd

In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond zijn Theo Cloodt, Arulraj Mariasusai en Miguel Alberto Estrada Alfaro zaterdag 30 oktober tot diaken gewijd. De plechtigheid werd geleid door hulpbisschop Mgr. Everard de Jong. Hij deed dit namens de zieke bisschop Harrie Smeets, die wel bij de wijding aanwezig was.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Onze handen mogen die van Onze-Lieve-Heer zijn, onze voeten zijn voeten, ons woord van liefde en troost zijn Woord. Net als de Heilige Willibrord mogen wij erop uittrekken om het geloof te verspreiden. Niet dwingend, maar uitnodigend, met een open hart voor de mens naast mij.
Lees verder
 Wat vieren we
deze week?
De meest tot de verbeelding sprekende heilige van komende week is toch wel Martinus van Tours, in Limburg bekend als Sinter Merten. Hij gaf de helft van zijn mantel aan een bedelaar en werd daarmee een iconisch voorbeeld van barmhartigheid.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Concert op barokorgel Vrangendael
Dit jaar is het tien jaar geleden dat een ingrijpende restauratie van het barokorgel in de kerk van Vrangendael/Sittard (Hemelsley 240) heeft plaatsgevonden. Sindsdien heeft dit orgel een vaste plek gekregen in het programma van het Orgelfestival Limburg dat elk jaar in de zomermaanden wordt gehouden. Op zaterdag 27 november bespeelt Toon Koopman het orgel.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website