Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Uit de regio

Bronzen kerstcomposities in Munstergeleen

03-12-2019

Tot en met zondag 2 februari

In het museum van de Pater Karelkapel in Munstergeleen is in deze periode van dinsdag tot en met zondag (dus niet op maandag) een expositie te zien van kerstcomposities van beeldhouwer Dick Aerts.
 

Lees verder »

Kribkeswandeling in het Heuvelland

29-11-2019

Tot en met maandag 6 januari

Verdeeld over diverse dorpen in het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek, zijn tijdens de Advent- en Kersttijd diverse schitterende korte en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie Kribkes (kerststallen), wegkruisen en kapelletjes zijn te bewonderen. 

Lees verder »

Activiteiten in Servaasbasiliek tijdens Magisch Maastricht

29-11-2019

Tot en met maandag 30 december

Vanwege het evenement 'Magisch Maastricht' zijn er in de Sint-Servaasbasiliek diverse activiteiten. In de kerk, de aangrenzende kruisgangen en schatkamer is een volledig programma opgezet. 

Lees verder »

Lessons and carols in Kapel in 't Zand

28-11-2019

Zaterdag 14 december

Onder de titel 'Lessons and carols' wordt in de Kapel In 't Zand in Roermond een oecumenische adventsviering gehouden met bijdragen van vocaal ensemble Silhouet. Aanvang: 18.30 uur. Entree: vrij. 

Lees verder »

Lezing over kerstkind in de kunst

22-11-2019

Zondag 22 december

In het Bonnenfantenmuseum in Maastricht verzorgt kunsthistorica Jennie Casu-Bogaert een lezing over het Kerstkind in de kunst. 

Lees verder »

Kerststallenexpositie in Wittem

13-11-2019

Tot en met zondag 29 december

De kerststal verbindt. Daarom is er ook dit jaar weer in de maand december een kerststallententoonstelling in de kloosterbibliotheek van Wittem. Meer dan honderd kerststallen uit alle windstreken van de wereld die elk op hun eigen manier het Bijbelse kerstverhaal vertellen. 

Lees verder »

Orgelconcert in Echt

28-10-2019

Zondag 15 december

Organist Jan Sevriens verzorgt in de HH. Landricus en Edith Steinkerk in Echt een orgelconcert rond het thema 'Kerstmuziek door de eeuwen heen'.  Het concert begint om 15.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. 

Lees verder »

Pelgrimswandeling van Margraten naar Banneux

23-10-2019

Zondag 22 december

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert haar jaarlijkse pelgrimstocht vanuit Margraten, Noorbeek en Val Dieu door het heuvelachtige landschap naar het bekende Belgische Maria-bedevaartsoord Banneux.

Lees verder »

Kerstvoettocht van Valkenburg naar Banneux

23-10-2019

Dinsdag 24 december

Ook dit jaar vindt weer de traditionele Kerst-voetbedevaart van Valkenburg aan de Geul naar het Belgische Mariabedevaartsoord Banneux  plaats. Om 08.30 uur wordt de pelgrimsmis opgedragen in de parochiekerk van Valkenburg. Na de reiszegen begint de 51 km lange voetbedevaart naar Banneux. .

Lees verder »

Nightfever in kathedraal Roermond

18-10-2019

Donderdag 19 december

In de kathedraal in Roermond wordt de evangelisatieviering Nightfever gehouden. Iedereen is welkom tussen 18.00 uur en 20.00 uur om er de bijzondere sfeer te komen proeven.

Lees verder »

Expositie over Charles Eyck

09-10-2019

Tot en met 12 januari

In museum De Wieger in Deurne (Noord-Brabant) is een expositie te zien van werken van de bekende Limburgse schilder Charles Eyck. 

Lees verder »