Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Uit de regio

Gebedsuur voor roepingen in Merkelbeek

26-06-2019

Zondag 7 juli

In de H. Clemenskerk in Merkelbeek wordt het maandelijks gebedsuur voor roepingen gehouden. Deze keer zal kapelaan Carlos Martinez in de viering voorgaan. Hij komt oorspronkelijk uit Colombia en werkt al een aantal jaren in de parochies in Geleen.
 

Lees verder »

Mariale dag in Munsterkerk Roermond

26-06-2019

Donderdag 15 augustus

Op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming wordt in de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk in Roermond een Mariale dag gehouden. Het programma voorziet onder meer in Rozenkransgebed, een H. Mis, Mariahulde en concert. ..

Lees verder »

Vijfdaagse zomerretraite in klooster Steyl

21-06-2019

Woensdag 31 juli tot en met zondag 4 augustus

In klooster Sint-Michaël in Steyl wordt een vijfdaagse retraite gehouden. Meditaties vormen de belangrijkste ‘voer-tuigen’ van deze retraite en een belangrijke sleutel om bij jezelf te komen en vanuit het contact met je bron helderheid te scheppen en nieuwe groei mogelijk te maken.

Lees verder »

75e verjaardag Bidweg Sterre der Zee in Maastricht

21-06-2019

Zaterdag 14 september 

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Maastricht werd bevrijd. Het is ook 75 jaar geleden dat er een wekelijkse bidtocht met het beeld van de Sterre der Zee op zaterdagavond door de straten rond de Maastrichtse Onze-Lieve-Vrouwebasiliek trok. Nu, 75 jaar na dato, trekt deze tocht opnieuw. 

Lees verder »

Lezing Herman Kaiser over waarden

21-06-2019

Zondag 22 september

Oud-burgemeester Herman Kaiser schreef onlangs het boek 'In waarde verbonden'. Daarover houdt hij een lezing in Grootseminarie Redemptoris Mater dat is gevestigd in Huize Blankenberg in Cadier en Keer.

Lees verder »

Oriëntatieweekend in abdij Vaals

21-06-2019

Vrijdag 23 tot en met maandag 25 augustus

Voor mannen die op een moment in hun leven zijn aangekomen dat de vraag in hen opkomt wat zij met hun leven willen doen, organiseert abdij Sint-Benedictusberg in Mamelis (Vaals) een oriëntatieweekend.

Lees verder »

Limburgs Orgelfestival

21-06-2019

Tot en met 11 augustus 

In het kader van het Limburgs Orgelfestival zijn er tussen 28 juni en 11 augustus diverse orgelconcerten in een groot aantal kerken in Limburg door bekende organisten. 

Lees verder »

Orgelconcert in Caroluskapel Roermond

21-06-2019

Dinsdag 9 juli

In het kader van het internationaal Orgelfestival Roermond verzorgt Jean-Pierre Steijvers samen met de Schola Gregoriana Feminae uit Tongeren een concert in de Caroluskapel in Roermond.

Lees verder »

Openingsconcert Limburgs Orgelfestival in kathedraal

07-06-2019

Vrijdag 28 juni

Met de voltooiing van het Verschuerenorgel in de Sint-Christoffelkathedraal is Roermond uitgegroeid tot een echte orgelstad. Reden ook waarom het Limburgs Orgelfestival én het internationaal Orgelfestival Roermond voor een gezamenlijke opening kiezen van hun concertreeksen met een orgelconcert in de kathedraal. Het concert begint om 20.00 uur.

Lees verder »

Bijbelstudie in Sevenum

03-06-2019

Donderdag 18 juli 

In het parochiehuis van Sevenum verzorgt kapelaan Peter Pierik een bijbelstudieavond aan de hand van de lezingen van de daaropvolgende zondag.

Lees verder »

Beklimming toren kathedraal Roermond

17-05-2019

Zaterdag 6 juli

De 86 meter hoge toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is van heinde en verre te zien. Andersom betekent dat ook dat deze toren een fraai uitzicht biedt. Elke eerste zaterdag van de zomermaanden kan de toren door het publiek beklommen worden. 

Lees verder »

Maria-expositie in Munstergeleen

02-05-2019

Tot en met 11 augustus 

In het Pater-Karelmuseum in Munstergeleen is een Maria-expositie ingericht waar enkele kunstuitingen getoond worden van ambachtslieden en kunstenaars die zich lieten inspireren door de oude verhalen en tradities rond Mariahulde door de eeuwen heen. Ook hedendaagse vormgevingen zijn te zien. 

Lees verder »