Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* verplicht veld

 

 

Uit de regio

Orgelconcert in Abdijkerk Rolduc

15-12-2018

Woensdag 26 december (Tweede kerstdag)

In de aanloop naar kerst is er altijd een uitgebreid aanbod van kerstconcerten. Omdat het leuk is om ook juist tijdens de kerstdagen naar kerstmuziek te luiseteren, biedt de Orgelkring Kerkrade op Tweede Kerstdag een orgelconcert aan in de Abdijkerk van Rolduc.

Lees verder »

Lezing kerststallen Wittem

10-12-2018

Kijk in de kerststal: presentatie over cultuur, folklore en symboliek van kerststallen Ingrid Hensen uit Genhout. 

Lees verder »

Kerstvoetbedevaart van Valkenburg naar Banneux

30-11-2018

Maandag 24 december

Voor de 80e maal wordt de jaarlijkse voetbedevaart van Valkenburg naar de Belgische Maria-bedevaartplaats Banneux gehouden. De 51 kilometer lange tocht begint met een H. Mis om 8.30 uur in de parochiekerk van Valkenburg. Goede conditie, doelmatige kleding en stevig schoeisel zijn vereisten. 

Lees verder »

Concert in kerk Bemelen

30-11-2018

Zondag 16 december

Het Gemengd Koor Laurentius en violist Geertje Podevijn verzorgen onder leiding van Nic Hermans een concert in de kerk van Bemelen (bij Maastricht).

Lees verder »

A festival of lessons and carols

30-11-2018

Zaterdag 15 december

Vocaal ensemble Silhouet verzorgt om 18.30 uur een oecumenische gebedsdienst in de Kapel in 't Zand in Roermond in de traditie van de Anglicaanse Kerk waarin lezingen (Lessons) uit het Oude en Nieuwe Testament afgewisseld worden met Christmas Carols en Kerstmuziek. 

Lees verder »

Light-time in kathedraal Roermond

30-11-2018

Zaterdag 15 december 

In en om de kathedraal in Roermond wordt de evangelisatieactie Light-time gehouden. Buiten bij de kerk worden mensen uitgenodigd om binnen een kaarsjeop te steken bij het uitgestelde Allerheiligste, daarbij ondersteund door gebed en zang. Ook kunnen zijn de persoonlijke zegen van een priester ontvangen. Nightfever vindt plaats van 14.00 uur tot 16.30 uur. 

Lees verder »

Nightfever in kathedraal Roermond

30-11-2018

Donderdag 13 december

In en om de kathedraal in Roermond wordt de evangelisatieactie Nightfever gehouden. Buiten bij de kerk worden mensen uitgenodigd om binnen een kaarsjeop te steken bij het uitgestelde Allerheiligste, daarbij ondersteund door gebed en zang. Ook kunnen zijn dee persoonlijke zegen van een priester ontvangen. Nightfever vindt plaats van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Lees verder »

Lezing over kerk in jaren zestig

30-11-2018

Maandag 10 december

De Kerk heeft het in onze dagen niet altijd eenvoudig. De oorzaken hiervan hangen vaak samen met beslissingen en maatschappelijke ontwikkelingen in de vorige eeuw. Over de invloed van de maatschappelijke ontwikkelingen op de Kerk in Nederland in de jaren zestig van die vorige eeuw spreekt prof. dr. Paul Hamans in bezinningshuis Het Korenveld in Merkelbeek. Aanvang: 19.30 uur (einde rond 21.45 uur). 

Lees verder »

Verkoop christelijke geschenkartikelen in Baarlo

30-11-2018

Zaterag 8 en zondag 9 december

In het kerkzaaltje van de parochie in Baarlo is van 13.00 uur tot 17.00 uur een verkoop van christelijke geschenkartikelen, waaronder christelijke romans, kinderboeken, beeldjes, kerstartikelen, wenskaarten, Ichtus-gifts, geschenkboekjes, sieraden, spellen, kaarsen, hebbedingetjes en nog veel meer. Extra korting op boeken (uitgezonderd bijbels): 50 – 80% (alles in uitstekende staat).

Lees verder »

Gebedsmiddag in Susteren

27-11-2018

Zondag 30 december

Oremus. Dat is de naam van een spiritueel initiatief voor de innerlijke vernieuwing van de kerk in het dekenaat Susteren. De gebedbijeenkomst begint om 15.00 uur en bestaat uit eucharistische aanbidding en rozenkransgebed met korte overwegingen. Ditmaal in de H. Amelbergabasiliek in Susteren door pastoor-deken Geert Lauvenberg.

Lees verder »

Kathedraalconcert

27-11-2018

Zondag 2 december

A ceremony of carols van Benjamin Britten, From the Bavarian Highlands van Edward Elgar en het Adagio for Strings van Samuel Barber. Die drie composities klinken tijdens het Kathedraalconcert dat deze middag verzorgt wordt door het Toonkunstkoor Roermond onder leiding van Pieter Cox in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Aanvang: 15.00 uur. Meer info en kaarten bestellen

Lees verder »

Gebedsuur voor roepeingen

27-11-2018

Zondag 2 december

In de parochiekerk van Merkelbeek wordt om 16.00 uur het maandelijkse gebedsuur voor roepingen gehouden, ditmaal onder leiding van pater Geraldo de Vasconcelos, priester van het Oratorium van Filippus Neri in Maastricht. Na afloop informeel samenzijn in het naastgelegen bezinningshuis Het Korenveld van de Geestelijke Familie 'Het Werk'. Stuur mail voor eer informatie

Lees verder »

Kerstwereld Rolduc

27-11-2018

Zaterdag/zondag 1 & 2 december
Zaterdag/zondag 8 & 9 december

In en om abdij Rolduc in Kerkrade is er een grote kerstmarkt met meer dan vijftig kraampjes en medewerking van onder meer diverse koren uit de regio Parkstad. De markt is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree: volwassenen € 3,50; kinderen € 1,50. Meer informatie op de website van Kerstwereld Rolduc >>

Lees verder »