Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Uit de regio

Landelijke Open Kloosterdag

18-04-2019

Zondag 19 mei

Voor de negende maal wordt de Open Kloosterdag gehouden. Zo'n dertig kloosters door heel Nederland, waaronder ook enkele in Limburg, zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen.

Lees verder »

Theatervoorstelling 'De omzieners' in Servaasbasiliek Maastricht

05-04-2019

Woensdag 1 mei

In de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht wordt om 20.00 uur de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ opgevoerd. De voorstelling wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Zij richten zich op een breed publiek uit alle geledingen van de samenleving. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik. 

Lees verder »

Lezing door Thomas Quartier in Wittem

27-03-2019

Zondag 8 juni

Prof.dr. Thomas Quartier houdt vanmiddag in Klooster Wittem een lezing over radicale keuzes als noodzaak op de spirituele levensweg.

Lees verder »

Kruiswegwandeling van Spaubeek naar Munstergeleen

25-03-2019

Vrijdag 19 april

De Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden (SPV) houdt vanwege Goede Vrijdag een 13 kilometer lange rondwandeling vanaf station Spaubeek naar het Kruiswegbos bij de Pater Karelkapel in Munstergeleen. 

Lees verder »

Busbedevaart van Maastricht naar Scherpenheuvel

21-03-2019

Dinsdag 21 mei

Vanuit Wyck (Maastricht) wordt een ééndaagse busbedevaart naar de Vlaamse Maria-bedevaartplaats Scherpenheuvel gehouden. 

Lees verder »

Expositie tweehonderd kruisen in Genhout

21-03-2019

Zondagen 21 april, 18 mei en 16 juni

In de Sint-Hubertuskerk in Genhout is een expositie ingericht van tweehonderd kruisen in verschillende vormen en materialen van diverse bekende Limburgse kunstenaars.

Lees verder »

Meester van Elsloo

03-01-2019

Tot en met zondag 16 juni 

Tot en met zondag 16 juni is in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de expositie ‘Meester van Elsloo’ te zien. Het gaat om een overzichtstentoonstelling waarop meer dan vijftig 15e-eeuwse houten beelden bij elkaar zijn gebracht. Een groot aantal daarvan komt uit Limburgse kerken of de collectie van het Bisschoppelijk Museum. Maar er zijn ook beelden uit het Rijksmuseum, het Louvre in Parijs en het Victoria & Albertmuseum in Londen te zien.

Lees verder »