Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Laatste nieuws

Voorzitter Hessels van carnavalsbond zondag in Geloofsgesprek

20-02-2020

Voorzitter Jos Hessels van de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) is op carnavalszondag te gast in het programma ‘Geloofsgesprek’ van de KRO.

Lees verder »

Afscheid DKS: Aalmoezeniers roepen organisaties op om dóór te gaan

14-02-2020

De aalmoezeniers van Sociale Werken van het bisdom Roermond hebben alle maatschappelijke organisaties waarbij zij betrokken waren, opgeroepen om dóór te gaan. Die oproep deden ze tijdens het slotsymposium van de Dienst Kerk en Samenleving (DKS), dat vrijdag in Roermond werd gehouden. De Dienst heeft haar werkzaamheden moeten beëindigen als gevolg van de bezuinigingen bij het bisdom.

Lees verder »

Lezing Academie Rolduc over 'rechtvaardige oorlog'

14-02-2020

Kan een oorlog rechtvaardig zijn? Dat is een moeilijke vraag, waar binnen de Kerk ook al jarenlang over nagedacht wordt. Soms moet je wel oorlog voeren om jezelf te verdedigen. Of ook dan niet? Paus Franciscus wil het standpunt van de katholieke sociale leer hierover heroverwegen. In dit jaar waarin we 75 jaar bevrijding herdenken, gaat Academie Rolduc in op het thema 'rechtvaardige oorlog'.

Lees verder »

Limburgse bisschoppen herdenken in oorlog omgekomen priesters en religieuzen

14-02-2020

Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong herdenken op vrijdag 28 februari de zestien Limburgse priesters en acht religieuzen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen als gevolg van hun rol in het verzet. Dit gebeurt met een korte vesperviering in de Caroluskapel en aansluitend een requiemviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het is die dag ook exact 75 jaar geleden dat de toren van de kathedraal werd opgeblazen.

Lees verder »

Missiemuseum Steyl luidt noodklok

06-02-2020

Het Missiemuseum Steyl luidt de noodklok. Als er geen financiële hulp komt, moet het museum komend najaar de deuren sluiten. Dat schrijft bestuur van de Stichting Missiemuseum Steyl in een persbericht.

Lees verder »

Boek over naoorlogse kerken voor bisschop

06-02-2020

Bisschop Harrie Smeets heeft het boek 'Kerken bouwen langs Maas en Rijn na 1945' in ontvangst genomen. Hij kreeg het boek in het bisschopshuis uit handen van de samensteller, kerkhistoricus Antoine Jacobs (midden) en Jan Dekkers, secretaris van het Cuypersgenootschap.

Lees verder »

Hoofdrollen The Passion 2020 Roermond bekend

04-02-2020

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Dat hebben EO en KRO-NCRV bekend gemaakt. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond. De verteller van The Passion 2020 is Johnny de Mol. Acteurs Soy Kroon en Jan Kooijman vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. In deze tiende uitvoering speelt cabaretier Roué Verveer de rol van Pilatus en doet presentator Bert van Leeuwen verslag van de processie.

Lees verder »

Bisschop praat over zijn roeping tijdens ontmoetingsdagen voor vrouwen

03-02-2020

Op dinsdag 17 en donderdag 19 maart worden de jaarlijkse ontmoetingsdagen voor vrouwen gehouden als voorbereiding op Pasen. Gastspreker is deze keer bisschop Harrie Smeets. Onder de titel ‘Ongewild en onweerstaanbaar geroepen’ zal hij spreken over zijn roeping.

Lees verder »

Werkbezoek bisschop aan Zuyderlandziekenhuis

01-02-2020

Bisschop Harrie Smeets heeft vrijdag 31 januari een werkbezoek gebracht aan het Zuyderlandziekenhuis in Sittard-Geleen. De bisschop werd ontvangen door Wideke Nijdam van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en door diverse vertegenwoordigers van de dienst Geestelijke Verzorging.

Lees verder »

Zondag: Dag voor religieuzen in Merkelbeek

30-01-2020

Komende zondag - 2 februari - viert de Kerk de Dag van het Godgewijde leven. Deze is dag is in 1997 door paus Johannes Paulus II ingesteld op de feestdag van Maria Lichtmis. In het kader hiervan vindt er zondagmiddag een ontmoetingsbijeenkomst plaats voor alle religieuzen in Limburg. Deze middag wordt gehouden in klooster Het Korenveld van de zusters van de Geestelijke Familie Het Werk in Merkelbeek.

Lees verder »

Theologie studeren in Limburg

30-01-2020

Theologie studeren in deze tijd. Dat kan als je priester wilt worden. Maar in Limburg bestaat ook een opleiding voor mensen die als pastoraal werker, geestelijk verzorger of docent catechese aan de slag willen. Dit is ook de opleiding voor mannen die permanent-diaken willen worden. Op zaterdag 22 februari is er een informatie-ochtend.

Lees verder »

In de media

30-01-2020

In de loop van januari hebben meerdere priesters en priesterstudenten van het bisdom Roermond optredens in de media verzorgd. Het ging om uiteenlopende interviews voor verschillende omroepen.

Lees verder »

Dag van het Jodendom in teken Holocaustherdenking

24-01-2020

De Dag van het Jodendom sluit in Limburg dit jaar aan bij de internationale herdenking van de Holocaust op 27 januari.

Lees verder »

Dit weekeinde eerste keer ‘Zondag van het Woord'

24-01-2020

In het weekeinde van 25 en 26 januari wordt voor het eerst in de rooms-katholieke kerk de ‘Zondag van het Woord van God’ gevierd. Deze nieuwe dag is in september vorig jaar door paus Franciscus aan de kerkelijke kalender toegevoegd. De ‘Zondag van het Woord van God’ zal voortaan elk jaar op de derde zondag van de tijd door het jaar worden gehouden.

Lees verder »

Ook Robin Thomas in India tot priester gewijd

20-01-2020

In de Indiase stad Pullickanam is maandag 20 januari Robin Thomas tot priester gewijd. Hij heeft de afgelopen jaren zijn opleiding gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Hij gaat binnenkort aan de slag als kapelaan in het parochiecluster van Eijsden en omgeving.

Lees verder »

Onderzoek: 'Naar elkaar omzien’ belangrijkste waarde kerk

17-01-2020

Actieve kerkgangers kiezen ‘naar elkaar omzien’ als de belangrijkste meerwaarde van hun parochie. Vlak daarna volgt ‘gastvrij en open zijn voor gasten’ en op drie staat ‘inspirerende vieringen’. Dat blijkt uit de peiling van Actie Kerkbalans 2020, waarbij respondenten dertien waarden van de lokale kerk een cijfer konden geven.

Lees verder »

Boby Thomas in India tot priester gewijd

16-01-2020

In zijn geboortestad Thindanadu is Boby Thomas donderdag 16 januari tot priester gewijd. Ook bisschop Harrie Smeets van Roermond was bij de plechtigheid aanwezig. Terug in Nederland gaat Boby als kapelaan in Blerick werken.

Lees verder »

Erekanunnik Richard Schulte Staade overleden

14-01-2020

Oud-rector van Kevelaer en erekanunnik van het bisdom Roermond Richard Schulte Staade is maandag 13 januari op bijna 88-jarige leeftijd overleden. Hij was 32 jaar rector van het Duitse bedevaartoord, vlak over de grens bij Venlo. Daarnaast bekleedde hij nog tal van andere functies in het bisdom Münster.

Lees verder »

Zangers voor koor The Passion gezocht

12-01-2020

De tiende editie van The Passion vindt op 9 april plaats in Roermond. Voor het koor dat aan de uitzending meewerkt, worden enthousiaste zangers de uit regio Roermond gezocht. Dus heb je zangervaring en heb je altijd al eens mee willen zingen in het swingende koor van The Passion? Dan is dit je kans!

Lees verder »

Dinsdag inschrijven voor processie The Passion

10-01-2020

Tijdens The Passion, die op 9 april vanuit Roermond wordt uitgezonden, wordt een kruis in processie door de stad gedragen. Belangstellenden die aan deze processie willen deelnemen, kunnen zich daarvoor dinsdag 14 januari opgeven. Het aantal plaatsen voor deelnemers is beperkt en de ervaring leert dat deze meestal binnen enkele uren ingevuld zijn. Wie mee wil doen, moet er dus dinsdagmorgen om 10.00 uur snel bij zijn.

Lees verder »