Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Laatste nieuws

Onderzoek: 'Naar elkaar omzien’ belangrijkste waarde kerk

17-01-2020

Actieve kerkgangers kiezen ‘naar elkaar omzien’ als de belangrijkste meerwaarde van hun parochie. Vlak daarna volgt ‘gastvrij en open zijn voor gasten’ en op drie staat ‘inspirerende vieringen’. Dat blijkt uit de peiling van Actie Kerkbalans 2020, waarbij respondenten dertien waarden van de lokale kerk een cijfer konden geven.

Lees verder »

Boby Thomas in India tot priester gewijd

16-01-2020

In zijn geboortestad Thindanadu is Boby Thomas donderdag 16 januari tot priester gewijd. Ook bisschop Harrie Smeets van Roermond was bij de plechtigheid aanwezig. Terug in Nederland gaat Boby als kapelaan in Blerick werken.

Lees verder »

Erekanunnik Richard Schulte Staade overleden

14-01-2020

Oud-rector van Kevelaer en erekanunnik van het bisdom Roermond Richard Schulte Staade is maandag 13 januari op bijna 88-jarige leeftijd overleden. Hij was 32 jaar rector van het Duitse bedevaartoord, vlak over de grens bij Venlo. Daarnaast bekleedde hij nog tal van andere functies in het bisdom Münster.

Lees verder »

Zangers voor koor The Passion gezocht

12-01-2020

De tiende editie van The Passion vindt op 9 april plaats in Roermond. Voor het koor dat aan de uitzending meewerkt, worden enthousiaste zangers de uit regio Roermond gezocht. Dus heb je zangervaring en heb je altijd al eens mee willen zingen in het swingende koor van The Passion? Dan is dit je kans!

Lees verder »

Dinsdag inschrijven voor processie The Passion

10-01-2020

Tijdens The Passion, die op 9 april vanuit Roermond wordt uitgezonden, wordt een kruis in processie door de stad gedragen. Belangstellenden die aan deze processie willen deelnemen, kunnen zich daarvoor dinsdag 14 januari opgeven. Het aantal plaatsen voor deelnemers is beperkt en de ervaring leert dat deze meestal binnen enkele uren ingevuld zijn. Wie mee wil doen, moet er dus dinsdagmorgen om 10.00 uur snel bij zijn.

Lees verder »

Grote respons enquête Kerkbalans

09-01-2020

Ruim 1.400 kerkgangers deden mee aan de Peiling Actie Kerkbalans 2020, een online enquête, waarin respondenten dertien waarden een cijfer konden geven. Op deze manier hebben zij laten weten wat zij belangrijk vinden in hun kerk. De uitkomsten van de peiling worden op 17 januari gepresenteerd in het Museum Catharijne Convent.  

Lees verder »

Academie Rolduc: Sant’Egidio stelt zich voor

09-01-2020

Tijdens de januaribijeenkomst van Academie Rolduc vertelt voorzitster Hilde Kieboom van Sant’Egidio België en Nederland over de beweging, het ontstaan, de idealen en de doelstelling. De lezing vindt plaats vrijdag 17 januari in Abdij Rolduc in Kerkrade.

Lees verder »

Kerststallencongres in Aken

09-01-2020

De kersttijd mag na komend weekeinde dan officieel voorbij zijn, dat maakt de echte liefhebbers van kerststallen niets uit. Komende week vindt in Aken het ‘Weltkrippenkongress’ plaats. Dat is een grote internationale bijeenkomst van verzamelaars van kerstgroepen. Van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari komen liefhebbers van kerstkribben uit alle delen van de wereld naar keizerstad om elkaar te ontmoeten en informatie over kerststallen uit te wisselen.

Lees verder »

Bisschop Smeets op werkbezoek naar India

09-01-2020

Bisschop Harrie Smeets brengt komende twee weken een werkbezoek aan India. Hij woont daar onder meer de wijding bij van twee priesters die in Limburg komen werken. Tevens bezoekt hij diverse bisdommen, waarmee het bisdom Roermond nauwe contacten onderhoudt.

Lees verder »

Kijk terug: L1-interview met hulpbisschop Everard de Jong

01-01-2020

Hulpbisschop Everard de Jong heeft het uitstekend naar zijn zin als pastoor in Maastricht. Dat zei hij op Nieuwjaarsdag in een interview met de regionale omroep L1. In het gesprek blikt hij vooruit op zijn nieuwe taken in2020, waarin hij in Maastricht onder meer een centrum voor geloof en wetenschap wil opzetten.

Lees verder »

Bisschop bij herdenking deportatie Roermondse mannen

30-12-2019

Samen met honderden andere belangstellenden heeft bisschop Harrie Smeets maandag 30 december een wandeltocht gemaakt van Roermond naar het Elmpter Wald, vlak over de grens in Duitsland.

Lees verder »

Na 75 jaar weer Kerstmis in Maastricht

26-12-2019

Precies 75 Jaar geleden vierde Don Bertino uit North Carolina Kerstmis in Maastricht. Samen met honderden andere Amerikaanse soldaten was hij aanwezig bij de historische nachtmis die toen in de Mergelgrotten in de Sint-Pietersberg bij Maastricht werd gehouden. Dit jaa keerde hij even terug.

Lees verder »

Bisschop nam Vredeslicht in ontvangst

23-12-2019

Bisschop Harrie Smeets heeft maandag 23 december het Vredeslicht in ontvangst genomen. Naomi Fleurkens van Vredeslicht Nederland was speciaal naar Roermond gekomen om het licht aan de bisschop de overhandigen.

Lees verder »

Geen kerstkaarten, wel nieuwjaarswensen

20-12-2019

Vanwege de bezuinigingen bij het bisdom verstuurt bisschop Smeets dit jaar geen kerstkaarten. Ook vindt er geen aparte Nieuwjaarsreceptie in het bisschopshuis meer plaats. Wel kan iedereen de bisschop en elkaar een Zalig Nieuwjaar wensen na de mis op Nieuwjaarsdag bij de kerststal in de kathedraal.

Lees verder »

Geloofsgesprek met bisschop Smeets

20-12-2019

Op zondag 22 december wordt de landelijke televisiemis weer uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf. Voorafgaand daaraan is – zoals elke week – het interviewprogramma Geloofsgesprek te zien. Presentator Leo Fijen gaat deze keer in gesprek met bisschop Harrie Smeets.

Lees verder »

Kerstvieringen met de bisschoppen

20-12-2019

Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong dragen met Kerstmis op diverse plekken eucharistievieringen op. Een kort overzicht van de bisschoppelijke vieringen op beide kerstdagen.

Lees verder »

‘Bezinning’ januari verschijnt eind december

20-12-2019

De januari-uitgave van ‘Bezinning op het Woord’ zal in de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar bij alle abonnees in de bus vallen. Door enkele vertragingen in het productieproces zijn de laatste twee nummers van 2019 wat later verschenen dan gebruikelijk. Vanaf de volgende uitgave – februari 2020 – verschijnt ‘Bezinning’ weer volgens het gebruikelijke ritme.

Lees verder »

Eerste buitenrepetities Passiespelen 2020

18-12-2019

In de kou onder de gloed van een winters zonnetje vond op zondag 15 december in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen voor de spelersgroep van de Passiespelen de eerste kennismaking plaats met de contouren van het decor tijdens de eerste buitenrepetitie. “Het is thuis komen en raken in dit decor. Dat gebeurt niet vaak, dat je vier maanden in je decor kunt werken.” Het werd inderdaad een kennismaking met het decor. Imposant om bijna 300 medewerkers in dat imposante decor aan het werk te zien. Verrassend ook een kleine proeve van de muziek en de zang van componist Wim Naus te horen.

Lees verder »

Bisschop Harrie Smeets vertelt Kerstverhalen voor Adventsactie

18-12-2019

In deze laatste week voor Kerstmis vertelt bisschop Harrie Smeets elke dag een Kerstverhaal over de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem om aandacht te vragen voor het lot van jonge moeders en hun kinderen in arme landen via de Bisschoppelijke Adventsactie

Lees verder »

Oud-pastoor Hein Pasing overleden

16-12-2019

Op vrijdag 13 december is in Geleen oud-pastoor Hein Pasing van Spaubeek en Sweikhuizen overleden. Pasing is 79 jaar geworden. De uitvaart is komende zaterdag 21 december om 11.00 uur in de H. Laurentiuskerk in Spaubeek.

Lees verder »