Social Media

 

 

Cursussen en studiedagen liturgie en kerkmuziek

Workshop Zingeving en muziek

14-08-2023

Elk mens vraagt zich in zijn of haar leven wel eens af waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Wat is de zin van ons bestaan? Tijdens de workshop ‘Zingeving en muziek’ gaan Ad en Dominique Voesten door middel van muziek met de aanwezigen op zoek naar mogelijke antwoorden. De avond kan deelnemers misschien iets over zichzelf en over de ander leren. Alles wat nodig is voor deze bijeenkomst is een luisterend oor en een open geest!

Lees verder »

Vormingsbijeenkomsten voor lectoren in Zuid-Limburg

14-08-2023

Dit najaar worden er in Gulpen drie vormingsavonden voor lectoren uit Zuid-Limburg aangeboden. Dit is een vervolg op de cursus ‘Liturgische Vorming’ die vorig seizoen met veel succes werd gegeven.

Lees verder »

Cursus Stemvorming voor koorleden

14-08-2023

Na twee succesvolle reeksen bieden de Sint-Gregoriusvereniging en de Koorkring Venray dit najaar opnieuw een serie van vijf stemvormingsbijeenkomsten aan onder leiding van bariton Vincent Kusters.

Lees verder »

Korte cursus gregoriaans voor koorzangers

14-08-2023

Op vijf zaterdagmiddagen wordt dit najaar in de Laurentiuskerk in Bemelen een korte cursus gregoriaans voor koorzangers aangeboden. Onder leiding van Cyriel Tonnaer en Ed Smeets worden steeds enkele gezangen van de zondag gerepeteerd en van de nodige tekst en uitleg voorzien.

Lees verder »

Leven met psalmen

14-08-2023

Steeds opnieuw kwamen ze afgelopen jaren als een rode draad langs in nagenoeg alle voordrachten en cursussen over liturgie en kerkmuziek: de 150 psalmen. Wereldliteratuur. Tegelijk de eigen gebedsteksten van het volk van God, zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. Als vervolg op de vormingsbijeenkomsten liturgie worden dit seizoen zes bijeenkomsten over de psalmen aangeboden: drie in Venray en drie in Gulpen.

Lees verder »

Kennismakingsworkshop Gregoriaans begeleiden

14-08-2023

Het zal je maar gebeuren: je speelt piano of orgel en ze vragen je de mis te spelen. Wat er gezongen wordt? Gregoriaans! Wat doen? Het op gepaste wijze begeleiden van gregoriaans is een kunst op zich. Natuurlijk lukt het nooit om die in een paar bijeenkomsten onder de knie te krijgen, maar een kennismaking met de primaire do’s en don’ts om begeleiders op weg te helpen wil de SGV graag aanbieden.

Lees verder »

Workshop koordirigent

14-08-2023

De dirigent is verhinderd. Of misschien is er helemaal geen vaste dirigent meer. En dan? Misschien neemt een van de zangers op dat moment de leiding of er wordt een beroep gedaan op de begeleider aan de piano of het orgel. Om zangers of begeleiders de kans te geven kennis te maken met koordirectie organiseert de Sint-Gregoriusvereniging een kennismakingsworkshop koordirigent. Deze bestaat uit twee zaterdagochtenden in november en december.

Lees verder »

Cantorcursus najaar 2023

14-08-2023

Een feest of evenement zonder zang of muziek kunnen we ons niet voorstellen. Kunnen we ons de liturgie dan voorstellen zonder samenzang? Liturgie is het feest waarbinnen mensen samen God mogen ontmoeten en ontvangen. Daarom zingen en spelen christenen er Gods lof en stichten ze elkaar met hun zang. Om deze voorzangers de kans te geven zich te verdiepen in hun dienstwerk en de nodige bagage mee te geven, biedt de SGV ook dit jaar weer een cantorcursus aan.

Lees verder »