Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

125 Jaar ‘roze’ zusters in Steyl

Op 15 januari viert de katholieke kerk het feest van de heilige Arnold Janssen. Hij is vooral bekend vanwege de drie religieuze congregaties die hij in Steyl (nu gemeente Venlo) oprichtte. De congregaties staan wereldwijd bekend als de ‘Steyler Missionarissen’. Voor één van de drie congregaties is 2021 een bijzonder jaar.

De slotzusters ‘Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding’ herdenken dit jaar dat hun congregatie precies 125 jaar geleden door de heilige Arnold Janssen en de inmiddels zaligverklaarde zusters Helena Stollenwerk en Hendrina Stenmanns werd opgericht. De aanbiddingszusters dragen een opvallend roze habijt en worden daarom ook wel de ‘roze zusters’ genoemd. Al 125 jaar wordt er in hun klooster aan de Maas in Steyl bijna onafgebroken voor het uitgestelde Allerheiligste gebeden. Voor het werk van de missionarissen van Steyl, maar ook voor de noden van de wereld.

Overigens is de officiële datum van het jubileum pas aan einde van dit jaar: op 8 december, het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen.