Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Actie Kerkbalans geeft opnieuw honderd rode lopers weg!

Actie Kerkbalans geeft honderd kerken een gratis rode loper cadeau. Parochies kunnen de rode loper met daarop de slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ gebruiken om de jaarlijkse Actie Kerkbalans in januari 2022 letterlijk uit te rollen. Met de Actie Kerkbalans vragen kerken in heel Nederland gelovigen om een financiële bijdrage voor de eigen, plaatselijke kerk. De eerste honderd deelnemende kerken kunnen de rode loper vanaf nu gratis aanvragen.

Medio januari 2022 ligt bij veel plaatselijke kerken door heel Nederland een rode loper voor de toegangsdeur. Met deze rode loper vragen kerken aandacht voor de Actie Kerkbalans: een jaarlijkse, landelijke actie waarmee kerken hun leden vragen om een financiële bijdrage. De rode loper wordt uitgerold om de actie, die jaar loopt van 15 tot 29 januari 2022, af te trappen. Het draagt bij aan een opvallende en feestelijke start van de Actie Kerkbalans.

Eerste honderd lopers gratis
Begin dit jaar rolden bijna tweehonderd kerken de rode loper uit voor de deur van de kerk. Het was een groot succes! Ook komend jaar hoopt Actie Kerkbalans dat kerken door heel Nederland de rode loper uitrollen bij het startmoment. Daarom worden de eerste honderd rode lopers gratis ter beschikking gesteld: vijftig stuks voor de eerste aanmelders uit de deelnemende protestantse kerken en vijftig stuks voor snelle beslissers uit de deelnemende katholieke kerken.

Rode loper biedt unieke kans
De slogan van de Actie Kerkbalans is: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. De rode loper is een unieke kans om te laten zien dat jong en oud zich binnen de kerk of parochie samen inzetten voor een gezamenlijke toekomst: de kerk van morgen. Parochies kunnen doen dit bijvoorbeeld door een jonge en oudere parochiaan uit te nodigen om sámen over de rode loper de kerk in te lopen. Of juist door een aantal van de jongste kerkgangers als eerste over de rode loper te laten gaan; als symbool van de ‘kerk van morgen’.

Over Actie Kerkbalans
Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans. Jaarlijks vragen zij hun leden om een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk. Parochies kunnen de rode loper bestellen op kerkbalans.nl/webshop. De eerste honderd exemplaren zijn gratis te reserveren.