Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Adventsboodschap: 'Jezus toelaten in je leven'

Diocesaan administrator Mgr. Hub Schnackers hoopt dat Mgr. Harrie Smeets als nieuwe bisschop van Roermond veel mensen weet te bezielen om Jezus toe te laten in hun leven. Dat schrijft de tijdelijk bestuurder van het bisdom Roermond in zijn Adventsboodschap, die komend weekeinde in alle kerken in Limburg wordt voorgelezen of gepubliceerd. 

“Veel mensen hebben God niet of alleen maar aan de rand van hun leven toegelaten. Ze leven niet, zoals onze jaartelling zegt ‘ná Christus’, maar als het ware nog vóór Christus,” aldus Schnackers. Volgens hem denken sommigen zelfs dat ze hun eigen God zijn en doen ze alsof Gods menswording, zoals die met Kerstmis wordt gevierd, niet gebeurd is. 

Schnackers hoopt dat de nieuwe bisschop erin slaagt om met zijn woord en voorbeeld de advent te laten voortduren als een niet aflatende uitnodiging om te komen tot een getuigend en uitnodigen geloof dat uitstraling heeft, zo schrijft hij. “Het geloof is er niet om onder de korenmaat te plaatsen en onzichtbaar te zijn, maar om het licht van Christus te laten stralen in de wereld, zodat God eer wordt gebracht en de mensen in liefde en geluk elkaar nabij zijn.” 

Download de volledige tekst van de Adventsboodschap