Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Arend van der Heijden zondag in Geloofsgesprek

 

Hij was chef-kok voor artiesten en mensen die veel geld te besteden hebben. Hij koos een andere weg. Vanuit zijn geloof en het gebed ging hij koken voor mensen die geen geld voor eten hebben. Arend van der Heijden uit Heerlen vertelt zondag zijn verhaal in het KRO-programma Geloofsgesprek.

Van der Heijden zette een kleine twee jaar geleden het initiatief Caritas045 op poten. Toen brak de coronacrisis uit en bleef hij dit doen, nu nog meer mensen in armoede verkeren. Van der Heijden en zijn team koken nu voor 1800 mensen elke week.

Hij is begonnen, omdat hij dit zijn christelijke opdracht vindt. En hij kan dit doen omdat er steeds meer donaties binnenkomen. Het wonder van Heerlen is de onbaatzuchtige inzet van een 59-jarige chef-kok die in geloof verbonden is met de armen, als hun vriend.

KRO-presentator Leo Fijen praat zondagmorgen met Arend van der Heijden over zijn inzet en betrokkenheid. Het Geloofsgesprek is zondagmorgen 2 mei om 9.45 uur te zien op NPO2. Aansluitend wordt de tv-mis uitgezonden vanuit de Sint-Jozefkerk in Landgraaf-Waubach.

Bekijk vanaf zondagmiddag hier het hele interview