Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bisschop start werkbezoek dekenaat Roermond in eigen parochie

Met een H. Mis in zijn eigen parochiekerk is bisschop Harrie Smeets vrijdag (27 september) begonnen aan zijn driedaags werkbezoek aan het dekenaat Roermond. Wonende in het centrum van Roermond is de bisschop parochiaan van de binnenstadparochie, waarvan de Munsterkerk één van de parochiekerken is. Aansluitend was er een samenzijn met de parochievrijwilligers. Daarna ging hij naar Herten, dat ook tot dit parochiecluster behoort. 

Vanmiddag heeft de bisschop een ontmoeting met de ruim zeventig leden van het Sint-Christoffelgilde, de groep vrijwilligers die zorg draagt voor de openstelling van de kathedraal, de Munsterkerk en de Caroluskapel. Daarna gaat hij naar Boukoul, Asselt en Swalmen, waar hij diverse ontmoetingen met vrijwilligers heeft. Zaterdag staat een bezoek aan het cluster Roerkerken op het programma. In Montfort is er een presentatie van diaconale projecten en gemeenschapsopbouw, in Posterholt een presentatie rond catechese, in Sint-Odiliënberg een ontmoeting met kerkbestuursleden, in Melick met kerkwerkers (variërend van kosters en koperpoetsers tot lectoren en organisten) en in Vlodrop met parochianen. 's Avonds bezoekt de bisschop het kruiswegpark en de processiegang bij het Maria-bedevaartsoord Kapel In 't Zand in Roermond en viert hij er om 18.30 uur de H. Mis. Aansluitend ontmoet hij er vrijwilligers werkzaam in het diaconaat, het pastoraat, de bedevaartensector en het verenigingsleven. 

Op zondag staat een bezoek aan het cluster Roermond Oost-Noord op het programma. Dat begint met een H. Mis om 11.30 uur in de H. Hartkerk en aansluitende ontmoeting. 's Middags wandelt de bisschop naar het oorlogsmonument voor de 'vergeten kinderen van Spik en Maalbroek' en bezoekt hij de kerken van Asenray en Maasniel. Ook staat een ontmoeting met de kerkbestuursleden en het pastorale team gepland. Het bezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met alle priesters en diakens van het dekenaat. 

De bisschop maakt dit jaar een kennismakingstocht door de diverse dekenaten van het bisdom. Volgend weekend is het dekenaat Venray aan de beurt, waar hij zelf deken was tot hij bisschop werd, en vorig weekend was de bisschop op werkbezoek in het dekenaat Thorn. Naar uitgebreide fotoreportage van dat bezoek >>

 

Lees ook

Foto's