Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bijwonen KRO-televisiemis in decor Passiespelen

Op zondag 4 juli zendt KRO-NRCV de wekelijkse televisiemis uit vanuit het decor van de Passiespelen in Tegelen. Dat weekeinde gaat de nieuwe editie van de theaterproductie over het lijden en sterven van Christus in première. De tv-mis wordt opgedragen door hulpbisschop Everard de Jong van Roermond. Belangstellenden die de viering willen bijwonen, zijn van harte welkom. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en is het vooraf reserveren van een gratis kaart noodzakelijk.

De Passiespelen worden al 90 jaar om de vijf jaar in Tegelen opgevoerd. De 21e editie zou eigenlijk vorig jaar in première gaan, maar vanwege corona werden de uitvoeringen uitgesteld tot dit jaar.  Van 3 tot en met 5 september worden zesendertig voorstellingen gegeven. Ook op zondag 4 juli zijn er twee uitvoeringen. Voorafgaand daaraan wordt om 10.00 uur in het openluchttheater De Doolhof de eucharistieviering opgedragen, die door KRO-NCRV live op televisie wordt uitgezonden. Ook zangers en acteurs van de Passiespelen verlenen hieraan hun medewerking.

Gratis kaarten voor eucharistieviering zijn te reserveren via de website van de Passiespelen. Daar zijn ook kaartjes voor de voorstellingen te koop. Deze laatste zijn niet gratis.

Gratis kaarten eucharistieviering 4 juli

Meer info over Passiespelen