Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bisschop Smeets uit ziekenhuis ontslagen | Mgr. Maessen neemt bestuur bisdom waar

Bisschop Harrie Smeets van Roermond is vandaag (vrijdag 11 juni) ontslagen uit het Laurentiusziekenhuis in Roermond. De bisschop werd daar precies twee weken geleden opgenomen. Mgr. Smeets maakt het op dit moment naar omstandigheden goed, maar omwille van een voorspoedig herstel is het van belang dat hij enige tijd volledige rust in acht neemt.

De bisschop zal de komende maanden op advies van zijn arts zijn werkzaamheden sterk beperken. Hij heeft daarom besloten om de uitoefening van het bestuur van het bisdom met alle daaraan noodzakelijk verbonden rechten en plichten gedurende drie maanden te laten waarnemen door vicaris-generaal Mgr. René Maessen. Deze waarnemingsperiode kan korter worden als het herstel dat toestaat of na drie maanden worden verlengd, indien de omstandigheden dit nodig maken.

Gedurende de periode van herstel zal de bisschop zich terugtrekken in een kloostergemeenschap in Limburg. Ook zal de komende maanden nog nader onderzoek plaatsvinden. Mgr. Smeets dankt iedereen van harte die afgelopen weken voor hem gebeden heeft of op andere wijze een blijk van medeleven heeft gegeven. Ook spreekt de bisschop zijn dank uit voor het medisch en verzorgend personeel in het Roermondse ziekenhuis. Hij hoopt binnen enkele maanden zijn werkzaamheden weer te kunnen oppakken.