Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Cadeau jubileum mgr. Wiertz 10.000 euro

De inzameling bij gelegenheid van het dubbeljubileum van Mgr. Wiertz heeft bijna tienduizend euro opgeleverd. Dit geld is bestemd voor een school voor kinderen van vluchtelingen uit Eritrea in Sudan.


Eind september vierde emeritus-bisschop Frans Wiertz dat hij 25 jaar geleden tot bisschop werd gewijd en 50 jaar geleden tot priester. Dit werd gevierd met een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Mgr. Wiertz had aangegeven dat hij bij gelegenheid van zijn jubileum geen persoonlijke cadeaus wilde ontvangen, maar een financiële bijdrage ten behoeve het onderwijsprijs project in Sudan. Begin deze week stond de teller op € 9.740.- Op enkele tientjes na is voor dit doel tienduizend euro bij elkaar gebracht.

In Sudan werkt de Limburgse priester Mgr. Bert van Megen als pauselijk nuntius. Hij is betrokken bij een school, waar kinderen van vluchtelingen uit Eritrea opgevangen worden en onderwijs kunnen krijgen. De leefomstandigheden in Eritrea zijn heel moeilijk en veel mensen zijn naar het buurland Sudan gevlucht. Bij een bezoek aan dit land heeft Mgr. Wiertz de betreffende school zelf bezocht.

De emeritus-bisschop is zeer onder de indruk van het bedrag. Hij laat weten iedereen zeer dankbaar te zijn die hieraan heeft bijgedragen.