Social Media

 

 

Op afstand nabij: corona en de Limburgse kerk

Maastrichtse kerken collecteren voor oud-kapelaan op Curaçao

05-11-2020

In de aanloop naar de Adventperiode en Kerstmis starten de Maastrichtse Sint-Servaasparochie en de parochie Anna-Lambertus een financiële hulpactie voor de noodlijdende bewoners van de Santa-Famiaparochie in Willemstad, hoofdstad van Curaçao. In die parochie werkt de Limburgse priester Marc Hooijschuur. Hij was voorheen kapelaan aan de Maastrichtse Servaasbasiliek en de Annakerk en is vervolgens pastoor geweest in Heel.

Lees verder »

Pater Karelkapel: Iedereen welkom in Coronatijd

04-06-2020

In Munstergeleen staan het geboortehuis en de kapel van Pater Karel Houben. In coronatijd komen er zo’n 200 a 250 mensen per dag om een kaarsje aan te steken en te bidden. “Er zijn ook mensen die ik in deze periode juist mis,” vertelt Marion van Hooijdonk, vrijwilliger van de kapel voor de camera van Katholiek Leven.

Lees verder »

Maria in de Nood weer op haar plek in Stein

04-06-2020

Nu de kerken weer een klein beetje open zijn, was voor de parochie in Stein het moment gekomen om het beeld van Maria in de Nood terug te brengen naar haar kapel. Dit gebeurde op Eerste Pinksterdag.

Lees verder »

Parochie Simpelveld maakt Pinksterfilm met bekende Limburgers

29-05-2020

Het parochiecluster van Simpelveld-Bocholtz-Ubachsberg heeft een film met bekende Limburgers gemaakt over de betekenis van Pinksteren. De film gaat over de vraag wat de Geest van Pinksteren nu nog met ons doet. Pastoor René Pisters heeft deze film samen met enkele inspirerende en bekende Limburgers en dorpsgenoten samengesteld onder regie van Erik Derikx (technische realisatie: Dominique Kobben).

Lees verder »

Parochies Geleen organiseren online koffieconcert

20-05-2020

Op Hemelvaartsdag (21 mei) bieden de parochies van Geleen aan de parochianen een online-koffieconcert aan. Vanaf 15.00 uur wordt er via internet een benefietconcert uitgezonden.

Lees verder »

Eygelshovenaar verlicht lockdown met mondharmonica

07-05-2020

Eygelshovenaar Lei Heijdendael speelt graag op z’n mondharmonica. Sinds het uitbreken van de coronacrisis zet hij zijn talent in om in de kerk en bij kapelletjes in Eygelshoven religieuze muziek te spelen.

Lees verder »

Placemat voor communicantjes Echt

07-05-2020

De communicantjes van de parochie HH.Landricus & Edith Stein in Echt kregen van pastoor Rainer Kanke een catechese-placemat cadeau. Dit cadeautje is bedoeld als troost voor het verschuiven van de datum van hun Eerste Communie.

Lees verder »

Kleinste processie ooit in cluster Pey

04-05-2020

Op 24, 30 en 31 mei trekt door Koningsbosch, Maria Hoop en Pey de kleinste processie ooit. Vanwege de coronamaatregelen zullen op die dagen alleen een kruisdrager en de pastoor op veilige afstand met het Allerheiligste over straat gaan. De ‘stoet’ zal op enkele plaatsen stoppen om de gemeenschap te zegenen: “een stil gebed om bescherming en kracht,” aldus de pastoor.

Lees verder »

Pastoraal team Geleen post video's tegen coronastress

27-04-2020

Het pastoraal team van de parochies in Geleen probeert de coronastress tegen te gaan met zelfgemaakte videoboodschappen voor de parochianen. Sommige zijn heel serieus andere meer met een knipoog, zoals deze. De parochie heeft een eigen youtubekanaal geopend waar alle filmpjes te zien zijn. 

Lees verder »

Parochies Heerlen starten ‘Caritas to go’

27-04-2020

Het caritasproject van de parochies in Heerlen is deze week met nieuw initiatief begonnen: Caritas to go. Sinds dinsdag 28 april wordt twee keer per week soep, brood en fruit uitgedeeld vanaf twee locaties in Heerlen.

Lees verder »

Parochie Blerick plaatst collectebus in restaurant

24-04-2020

De parochiefederatie van Blerick heeft bij restaurant Chef in Blerick een collectebus mogen plaatsen. De parochie haalt hiermee geld op voor mensen die onder de huidige omstandigheden een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Het was een spontaan idee van de restauranthouder,” laat de parochie op haar facebookpagina weten.

Lees verder »

Gezongen rozenkrans in Venray

21-04-2020

In de Paterskerk in Venray werd op de vooravond van het feeset van Maria Boodschap de gezongen Rozenkrans gebeden. Een opname hiervan is inmiddels door de parochie online gezet. Met deken Ed Smeets en kapelaan Marthoma Alexander.

Lees verder »

Cadeautje voor communicantjes in Simpelveld

17-04-2020

In Simpelveld vergeet de parochie de communicantjes niet. Ze zouden dit weekeinde – zondag 19 april – hun grote dag beleven, maar het feest is vanwege corona voorlopig verschoven naar september.

Lees verder »

Elke week nieuwe compositie op orgel Martinuskerk Wyck

15-04-2020

Organist-dirigent Nick Goudkuil biedt elke week een nieuw orgelstuk aan op het orgel van de Sint-Martinuskerk in Maastricht-Wyck. Zelf noemt hij de wekelijkse première een “een afleiding in deze tijden van het coronavirus”.

Lees verder »

Inwoners Simpelveld maken eigen video over Jezus

10-04-2020

Inwoners van Simpelveld hebben een videofilm gemaakt, waarin ze op hun eigen manier over het leven van Jezus vertellen.

Lees verder »

Pastoor Kanke schildert eigen kruiswegstatie

08-04-2020

“Af en toe teken ik wel eens wat,” laat pastoor Rainer Kanke van Echt desgevraagd weten. De coronacrisis heeft hem geïnspireerd om in deze Goede Week een eigentijdse kruiswegstatie te maken. Kanke scihlderde de 5e statie: Simon van Cyrene helpt Jezus het kruis dragen. Simon is hier afgebeld met een mondkapje en symboliseert iedereen die zich inspant om de slachtoffers van de coronacrisis te helpen hun kruis te dragen.

Lees verder »

Pey maakt speciaal parochieblad met verenigingen: Houvast

08-04-2020

Pastoor Bert Mom van Pey heeft bij gelegenheid van Pasen een speciale editie van het parochieblad uitgegeven. Het blad is gemaakt in samenwerking met de verenigingen van Pey, die allemaal een pagina gevuld hebben. In plaats van de reguliere parochie-informatie staat in deze special verhalen die een houvast willen zijn voor de lezers. Het blad heeft ook de naam ‘Houvast’ gekregen.

Lees verder »

Priesterstudenten helpen met ontsmetten ambulances

05-04-2020

Priesterstudenten van het grootseminarie Rolduc in Kerkrade zijn aan de slag gegaan als vrijwilliger om ambulances schoon te maken. De seminaristen willen op deze manier hun steentje bijdragen aan het bestrijden van de coronacrisis.

Lees verder »

Parochie Simpelveld deel dvd’s uit van eigen Passion

05-04-2020

“The Passion Simpelveld 2018” stelt gratis 25 dvd’s ter beschikking voor zorgcentra in Limburg, zodat zij samen met hun bewoners in de komende Goede Week of met Pasen kunnen kijken naar het Paasverhaal van Jezus. Dat laat pastoor René Pisters van Simpelveld op zijn facebookpagina weten.

Lees verder »

Deken Paul Bronneberg vlogt

02-04-2020

Het uitbreken van de coronacrisis is voor deken Paul Bronneberg van Glupen aanleiding geweest om te gaan vloggen. De Petrusparochie in Gulpen plaatst nu regelmatig nieuwe filmpjes waarin de deken steeds vanaf een andere plek in het Heuvelland een kort praatje houdt. 

Lees verder »