Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Op afstand nabij: corona en de Limburgse kerk

Parochies Geleen organiseren online koffieconcert

20-05-2020

Op Hemelvaartsdag (21 mei) bieden de parochies van Geleen aan de parochianen een online-koffieconcert aan. Vanaf 15.00 uur wordt er via internet een benefietconcert uitgezonden.

Lees verder »

Eygelshovenaar verlicht lockdown met mondharmonica

07-05-2020

Eygelshovenaar Lei Heijdendael speelt graag op z’n mondharmonica. Sinds het uitbreken van de coronacrisis zet hij zijn talent in om in de kerk en bij kapelletjes in Eygelshoven religieuze muziek te spelen.

Lees verder »

Placemat voor communicantjes Echt

07-05-2020

De communicantjes van de parochie HH.Landricus & Edith Stein in Echt kregen van pastoor Rainer Kanke een catechese-placemat cadeau. Dit cadeautje is bedoeld als troost voor het verschuiven van de datum van hun Eerste Communie.

Lees verder »

Kleinste processie ooit in cluster Pey

04-05-2020

Op 24, 30 en 31 mei trekt door Koningsbosch, Maria Hoop en Pey de kleinste processie ooit. Vanwege de coronamaatregelen zullen op die dagen alleen een kruisdrager en de pastoor op veilige afstand met het Allerheiligste over straat gaan. De ‘stoet’ zal op enkele plaatsen stoppen om de gemeenschap te zegenen: “een stil gebed om bescherming en kracht,” aldus de pastoor.

Lees verder »

Pastoraal team Geleen post video's tegen coronastress

27-04-2020

Het pastoraal team van de parochies in Geleen probeert de coronastress tegen te gaan met zelfgemaakte videoboodschappen voor de parochianen. Sommige zijn heel serieus andere meer met een knipoog, zoals deze. De parochie heeft een eigen youtubekanaal geopend waar alle filmpjes te zien zijn. 

Lees verder »

Parochies Heerlen starten ‘Caritas to go’

27-04-2020

Het caritasproject van de parochies in Heerlen is deze week met nieuw initiatief begonnen: Caritas to go. Sinds dinsdag 28 april wordt twee keer per week soep, brood en fruit uitgedeeld vanaf twee locaties in Heerlen.

Lees verder »

Parochie Blerick plaatst collectebus in restaurant

24-04-2020

De parochiefederatie van Blerick heeft bij restaurant Chef in Blerick een collectebus mogen plaatsen. De parochie haalt hiermee geld op voor mensen die onder de huidige omstandigheden een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Het was een spontaan idee van de restauranthouder,” laat de parochie op haar facebookpagina weten.

Lees verder »

Gezongen rozenkrans in Venray

21-04-2020

In de Paterskerk in Venray werd op de vooravond van het feeset van Maria Boodschap de gezongen Rozenkrans gebeden. Een opname hiervan is inmiddels door de parochie online gezet. Met deken Ed Smeets en kapelaan Marthoma Alexander.

Lees verder »

Cadeautje voor communicantjes in Simpelveld

17-04-2020

In Simpelveld vergeet de parochie de communicantjes niet. Ze zouden dit weekeinde – zondag 19 april – hun grote dag beleven, maar het feest is vanwege corona voorlopig verschoven naar september.

Lees verder »

Elke week nieuwe compositie op orgel Martinuskerk Wyck

15-04-2020

Organist-dirigent Nick Goudkuil biedt elke week een nieuw orgelstuk aan op het orgel van de Sint-Martinuskerk in Maastricht-Wyck. Zelf noemt hij de wekelijkse première een “een afleiding in deze tijden van het coronavirus”.

Lees verder »

Inwoners Simpelveld maken eigen video over Jezus

10-04-2020

Inwoners van Simpelveld hebben een videofilm gemaakt, waarin ze op hun eigen manier over het leven van Jezus vertellen.

Lees verder »

Pastoor Kanke schildert eigen kruiswegstatie

08-04-2020

“Af en toe teken ik wel eens wat,” laat pastoor Rainer Kanke van Echt desgevraagd weten. De coronacrisis heeft hem geïnspireerd om in deze Goede Week een eigentijdse kruiswegstatie te maken. Kanke scihlderde de 5e statie: Simon van Cyrene helpt Jezus het kruis dragen. Simon is hier afgebeld met een mondkapje en symboliseert iedereen die zich inspant om de slachtoffers van de coronacrisis te helpen hun kruis te dragen.

Lees verder »

Pey maakt speciaal parochieblad met verenigingen: Houvast

08-04-2020

Pastoor Bert Mom van Pey heeft bij gelegenheid van Pasen een speciale editie van het parochieblad uitgegeven. Het blad is gemaakt in samenwerking met de verenigingen van Pey, die allemaal een pagina gevuld hebben. In plaats van de reguliere parochie-informatie staat in deze special verhalen die een houvast willen zijn voor de lezers. Het blad heeft ook de naam ‘Houvast’ gekregen.

Lees verder »

Priesterstudenten helpen met ontsmetten ambulances

05-04-2020

Priesterstudenten van het grootseminarie Rolduc in Kerkrade zijn aan de slag gegaan als vrijwilliger om ambulances schoon te maken. De seminaristen willen op deze manier hun steentje bijdragen aan het bestrijden van de coronacrisis.

Lees verder »

Parochie Simpelveld deel dvd’s uit van eigen Passion

05-04-2020

“The Passion Simpelveld 2018” stelt gratis 25 dvd’s ter beschikking voor zorgcentra in Limburg, zodat zij samen met hun bewoners in de komende Goede Week of met Pasen kunnen kijken naar het Paasverhaal van Jezus. Dat laat pastoor René Pisters van Simpelveld op zijn facebookpagina weten.

Lees verder »

Deken Paul Bronneberg vlogt

02-04-2020

Het uitbreken van de coronacrisis is voor deken Paul Bronneberg van Glupen aanleiding geweest om te gaan vloggen. De Petrusparochie in Gulpen plaatst nu regelmatig nieuwe filmpjes waarin de deken steeds vanaf een andere plek in het Heuvelland een kort praatje houdt. 

Lees verder »

Rozenkransgbebed met zusters Brunssum

01-04-2020

De zusters Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara (blauwe zusters) zenden van maandag tot en met zaterdag om 18.00 live de rozenkrans uit vanuit hun kapel in Brunssum. Het Allerheiligste is dan ook uitgesteld. Daarnaast geven de zuster online catechse aan ouders, communicanten en de aan de kindergroep.

Lees verder »

Sint-Servaasbasiliek haalt Noodkist tevoorschijn

01-04-2020

De Noodkist van Sint Servaas is woensdag 18 maart overgebracht van de schatkamer naar de basiliek. Bij de reliekschrijn van de eerste Nederlandse bisschop wordt dagelijks de eucharistieviering opgedragen en gestreamd via internet.

Lees verder »

Online catecheselessen in Schinnen

01-04-2020

Door de ontstane situatie kunnen ook de catecheselessen voor communicanten, vormelingen en anderen in parochies niet doorgaan. De Dionysiusparochie in Schinnen heeft daar een oplossing voor gevonden: online catechese

Lees verder »

Online eerste communievoorbereiding Echt

01-04-2020

Pastoor Rainer Kanke van de Landricusarochie in Echt is een online voorbereiding voor de Eerste Communie begonnen. Via de website van de parochie Echt kunnen ouders hun kind thuis voorbereiden op de Eerste H. Communie.

Lees verder »