Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Cursus liturgische vorming in Gulpen en Venray

Wat is liturgie en wat we eigenlijk in de kerk? En waarom we vieren zoals we dat doen? Daarover gaat de cursus liturgische vorming die vanaf half september wordt aangeboden op twee plaatsen in Limburg: in Gulpen en Venray. Op beide locaties gaat het om zes zaterdagmiddagen, die één keer maand plaatsvinden. Afgelopen seizoen was de cursus een groot succes, waaraan tientallen belangstellenden hebben deelgenomen.

De cursus met als titel ‘Blijft dit doen om mij te gedenken’ kan met name interessant zijn voor mensen die bij de liturgie betrokken zijn, zoals kosters, acolieten en lectoren. Maar ook alle anderen zijn van harte welkom. De reeks begint met een inleiding over de spiritualiteit van liturgie, gevolgd door uitleg over de eucharistie, het kerkelijk jaar en de indeling van het kerkelijk jaar.

In Gulpen begint de cursus op 18 september en in Venray op 2 oktober. De thema’s verschillen op beide locaties, omdat de cursus in Venray afgelopen jaar ook al gegeven is en daar nu een vervolgcursus van start gaat. Beide zijn los van elkaar te volgen. Het is ook mogelijk om afzonderlijke bijeenkomsten te volgen en niet de heel reeks. Kosten bedragen 5 euro per avond, ter plekke te voldoen.

Bij voldoende belangstelling kan er ook op andere plekken een ingekorte versie van drie bijeenkomsten voor met name lectoren en/of acolieten worden aangeboden.

Download flyer

https://sgv-roermond.nl/docs/flyer/flyer_liturgische_vorming_2021.pdf