Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Eerste priesterwijdingen 2021: John Ashirvadam en Shaiju Selestin

In het aartsbisdom Trivandrum in de deelstaat Kerala in India zijn kapelaan John Ashirvadam van Maastricht en Shaiju Selestin van Simpelveld/Bocholtz donderdag 8 april tot priester gewijd. Het zijn de eerste twee van zes wijdingen van nieuwe priesters voor het bisdom Roermond dit jaar. De wijding in India vond donderdagmiddag om 15.00 uur plaatselijke tijd plaats in de Sint-Jacobuskerk in Pulluvila. De viering was via internet live te volgen. Aan het einde van de viering sprak kapelaan John Ashirivadam een dankwoord in het Nederlands uit.

Beide kapelaans zullen begin mei in hun Limburgse parochies hun eerste mis opdragen. Kapelaan John Ashirvadam gaat werken in de parochiefederatie Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter in Maastricht en Shaiju Selestin in parochiefederatie De Pelgrim van Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg.

De wijding van nieuwe priesters voor Limburg gebeurt dit jaar op verschillende dagen. Dat heeft niets met corona te maken, maar met het feit dat de priesterkandidaten uit verschillende landen komen. Van de zes diakens die vorig jaar gewijd zijn en dit jaar de priesterwijding ontvangen, komen er drie uit India, twee uit Sri Lanka en een uit ons eigen bisdom.

De ‘wijdingskalender’ ziet er vooralsnog als volgt uit:

 • 8 april:
  priesterwijding van kapelaan John Ashirvadam (Maastricht) en Shaiju Selestin (Bocholtz) in Trivandrum, India
   
 • 12 mei:
  priesterwijding van kapelaan Nicholas Pethuru (Geleen) in Batticaloa, Sri Lanka
   
 • 15 mei:
  priesterwijding van kapelaan Ranil Weeerawarna (Sittard) in Batticaloa, Sri Lanka
   
 • 29 mei:
  priesterwijding van kapelaan Danny Horsch (Horst) en kapelaan Austin Joseph (Maastricht) in Roermond

De data zijn onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Het kan zijn dat er op het laatste moment nog een en ander wijzigt. Zo was de wijding van Austin Joseph op 1 juni in Kottar in India gepland, maar recentelijk is besloten dat deze toch in Roermond plaatsvindt. De wijdingsplechtigheid in Roermond is voorzien op zaterdag 29 mei om 10.30 uur in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

 

Priester worden?
Heb je er wel eens over gedacht om zelf priester te worden? Kom eens praten. Maak een afspraak met rector Lambert Hendriks van de priesteropleiding.