Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Drie nieuwe diakens gewijd

In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond zijn Theo Cloodt, Arulraj Mariasusai en Miguel Alberto Estrada Alfaro zateredag 30 oktober tot diaken gewijd. De plechtigheid werd geleid door hulpbisschop Mgr. Everard de Jong. Hij deed dit namens de zieke bisschop Harrie Smeets, die wel bij de wijding aanwezig was. 

Theo Cloodt (58) uit Heerlen is tot permanent diaken gewijd. Hij is gehuwd en vader van vier kinderen en opa van twee kleinkinderen. Cloodt is al vele jaren betrokken bij het jongerenwerk van de stichting Chrisko uit Heerlen, die tijdens de wijding een deel van de muziek verzorgden. 

Arulraj Mariasusai (31) en Miguel Alberto Estrada Alfaro (31) zijn transeunt diaken gewijd. Dat wil zeggen dat in hun geval de wijding een tussenstap is op weg naar het priesterschap. 

Arulraj Mariasusai komt uit het bisdom Kumbakonam in India en wordt volgend jaar ook voor dat bisdom priester gewijd. Miguel Alberto Estrada Alfaro (31) komt uit El Salvador. Hij is lid van de beweging van de Neocatechumenale Weg en wordt priester van het bisdom Roermond.  

Nu ze gewijd zijn, krijgen de drie diakens een officiële benoeming in een parochie in Limburg. Theo Cloodt gaat in de parochies van Heerlen-Centrum/Zuid werken. Arulraj Mariasusai wordt benoemd in Geleen en Miguel Estrada Alfaro in Roermond-noordoost.

 

(c) Foto's: John Peters