Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

‘Engelenstal’ bisschop Smeets te zien in kathedraal

Bisschop Smeets is weg van engelen. Niet alleen van de engelen die in de Bijbel voorkomen, maar ook van de vele soorten beelden en beeldjes die er van engelen bestaan. Honderden heeft hij er in de loop van de jaren verzameld. En met Kerstmis komen ze even van zolder. De bisschop heeft van zijn verzameling een ‘engelenstal’ gebouwd in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

Het pasgeboren Jezuskind is uiteraard het middelpunt. En hij wordt omgeven door honderden engelen en engeltjes van allerlei soort: muzikanten, zangers, slapende engelen, spelende engelen, ondeugende engeltjes, hele strenge, hele lieve, kortom: het hele leven komt voorbij. De bisschop waarschuwt vooraf dat in de engelenstaal géén hoogstaande kunst te vinden is, maar dat zijn hobby met een knipoog moet worden bekeken.

Beperkte openingstijden
De engelenstal is van 25 tot en met 30 december en op 2 en 3 januari te zien tussen 14.00 uur en 17.00 uur in de kathedraal in Roermond. Vanwege de coronamaatregelen zijn de openingsuren beperkt en kunnen belangstellen alleen individueel of met de leden van hun eigen gezin in de kerk worden toegelaten.

Foto: Marco van 't Klooster