Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Fernando Peró Silva overleden

In Utrecht is op zondag 13 september Fernando Peró Silva overleden. Hij was priester van het Opus Dei en in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw actief als studentenpastor in Maastricht.

Fernando Peró Silva werd 18 februari 1947 in San Fernando in Spanje geboren. Op 4 augustus 1974 werd hij tot priester gewijd voor de prelatuur van het Opus Dei. In september 1977 kwam hij naar Nederland om hier zijn priesterlijke taken uit te oefenen. Fernando Peró heeft in Amsterdam, Utrecht en Maastricht gewoond en gewerkt, vooral in en vanuit de verschillende centra van het Opus Dei. Met ingang van 1 oktober 1982 werd hij benoemd tot studentenpastor in Maastricht. Dit bleef hij totdat hij per 1 augustus 1995 eervol ontslag kreeg.

De uitvaart vindt plaats op donderdag 17 september om 10.00 uur vanuit de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht, waarna hij wordt begraven op de R.-K. begraafplaats Sint Barbara in Utrecht. Woensdag 16 september is er om 19.30 uur een eucharistieviering voor hem, eveneens in de kathedraal in Utrecht. In verban met de coronamaatregelen worden belangstellenden die de uitvaart willen bijwonen verzocht zic vooraf aan te melden via www.opusdei.nl. De viering is ook via een livestream te volgen via www.deuitvaartlive.nl/fernando-pero-silva.