Social Media

Forum Femina nieuw platform voor vrouwen over christelijke zingeving en spiritualiteit

Geplaatst op: 06-06-2024

Forum Femina. Zo heet een nieuw online platform voor Limburgse vrouwen die op zoek zijn naar christelijke zingeving en spiritualiteit. Het platform is een initiatief van de Stichting Mgr. Schijnenhuis. De nieuwe plannen zijn donderdag in Heerlen gepresenteerd.

Op de website van Forum Femina vinden vrouwen een overzicht van zingevende activiteiten voor vrouwen, die door verschillende organisaties in Limburg worden georganiseerd. Van verdiepende lezingen tot mini-pelgrimages, van sociaal-verbindend tot ondersteunend. Deze activiteiten kunnen naar keus van de bezoeker gefilterd worden op allerlei criteria. Andere organisaties worden van harte uitgenodigd ook hun activiteiten aan te melden voor vermelding in het overzicht. Forum Femina wil met de website de drempel om deel te nemen aan zulke activiteiten verlagen én een online platform bieden vol bemoediging en inspiratie.

De stichting Mgr. Schrijnenhuis organiseert in het bisdom Roermond al jaren bezinningsactiviteiten voor vrouwen. Met het nieuwe platform en een nieuwe huisstijl wil de stichting zich breder presenteren en meer verbanden leggen met andere vrouwengroepen in Limburg. Organisaties kunnen zich aanmelden om onderdeel uit te maken van Forum Femina.

Door in te loggen op het Forum kunnen ze onder andere hun activiteiten delen, kennis opdoen in de kennisbank en tips krijgen voor interessante lezingen en sprekers voor hun eigen organisatie en achterban. Met deelnemende organisaties wordt enkele malen per jaar overlegd en geëvalueerd over de plannen voor de toekomst.