Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Heiligdomsvaart Susteren een jaar uitgesteld

De Heiligdomsvaart in Susteren wordt een jaar uitgesteld tot 2022. Dat heeft de organisatie deze week bekend gemaakt. Eigenlijk zou de Susterense Heiligdomsvaart van 27 augustus tot en met 12 september 2021 plaatsvinden. Maar vanwege de coronapandemie is besloten deze op te schuiven.

De Heiligdomsvaart in Susteren vindt net als die in Maastricht en Aken om de zeven jaar plaats. “Helaas moeten we nog een jaar langer wachten op onze Heiligdomsvaart,” zo schrijft het bestuur op zijn facebookpagina. “Onze gezondheid is het belangrijkste, zodat we er met zijn allen in 2022 een geweldig jaar van kunnen maken!!”

Het besluit om de Heiligdomsvaart uit te stellen is door de Stichting Heiligdomsvaart Susteren genomen in overleg met het kerkbestuur van de Amelbergabasiliek. Dat het besluit nu al genomen is, heeft vooral te maken met de voorbereidingen die rond deze tijd zouden starten.

Bij de Heiligdomsvaart in Susteren worden onder ander de relieken van de heilige Amelberga en andere heiligen die in Susteren verbleven hebben, getoond en in een reliekenstoet rondgedragen. Eigen aan de Heiligdomsvaart van Susteren is ook de uitvoering van het openluchtspel ‘Weerlicht der eeuwen’, waarin de kerstening van de regio wordt nagespeeld. Susteren kent sinds 1447 een heiligdomsvaart.