Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Hoofdrollen The Passion 2020 Roermond bekend

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Dat hebben EO en KRO-NCRV bekend gemaakt. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond. De verteller van The Passion 2020 is Johnny de Mol. Acteurs Soy Kroon en Jan Kooijman vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. In deze tiende uitvoering speelt cabaretier Roué Verveer de rol van Pilatus en doet presentator Bert van Leeuwen verslag van de processie.

Eerder vandaag maakte NPO Radio 2 programma ‘Wout2Day’ bekend dat Roué Verveer de rol van Pilatus vertolkt (LINK). De social mediakanalen van The Passion brachten het nieuws dat Soy Kroon dit jaar de rol van Judas op zich neemt. Dit jaar staat het evenement met het thema #vrijheidvoorjou stil bij 75 jaar bevrijding. The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema: vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus.

Johnny de Mol: “Het thema vrijheid is van alle tijden en daarom erg relevant. Omkijken naar je kwetsbare medemens is iets wat mij zeker aan het hart gaat. Met dit thema wordt dat nog eens goed benadrukt. Ik vind The Passion een te gek project en ik heb er heel veel zin in.”

Live tv-evenement
The Passion vindt plaats in Roermond. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 9 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Mediawater. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds, IJM, Bisdom Roermond en de Protestantse Kerk Nederland.

The Passion wordt op Witte Donderdag 9 april live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start