Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Indrukwekkende uitvoering The Passion

Op de avond van Witte Donderdag heeft in Roermond een indrukwekkende uitvoering van The Passion plaatsgevonden. Vanwege de coronamaatregelen was bij de uitvoering over het lijden en sterven van Christus geen publiek aanwezig. Hierdoor werd het een sereen, maar indrukwekkend programma.

De uitzending van The Passion werd op Witte Donderdag door zo’n 2,6 miljoen mensen bekeken. Zij zagen hoe het verhaal over het lijden, sterven en opstanding van Jezus aan de hand van eigentijdse muziek werd uitgebeeld. Daarvoor waren opnames gemaakt op diverse locaties in Roermond.

Het was een bijzondere gewaarwording; een imposante Passion-editie zonder publiek. De straten waren leeg en rondom het podium in het centrum van Roermond stonden er dit jaar geen duizenden mensen de castleden toe te juichen. “Ondanks dat we dit jaar geen bezoekers konden uitnodigen, is het fantastisch om te merken dat Nederland nog steeds behoefte heeft aan dit eeuwenoude verhaal over de laatste uren van Jezus,” zegt directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV. “Een verhaal dat kijkers zeker in deze barre tijden hoop en kracht geeft. Ik ben blij dat we mensen met elkaar hebben kunnen verbinden en dat duizenden mensen ons hebben laten weten dat ze er voor elkaar willen zijn.”

Eerder op de avond had bisschop Harrie Smeets van Roermond de dragers van het grote witte kruis toegesproken en op weg gezonden. De bisschop vergeleek hen met Sint-Christoffel, de patroonheilige van Roermond, die Christus droeg. De bisschop noemde de kruisdragers moderne Chistusdragers en Christoffels van de 21e eeuw.

Ook directeur Jurjen de Groot van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk kijkt tevreden terug op  The Passion. "De gebeurtenissen van afgelopen weken laten zien dat dit Bijbelse verhaal over lijden, sterven en opstaan van Jezus steeds weer opnieuw verteld moet worden. Omdat dit spiegelverhaal toont dat er ook een andere weg is van liefde en opoffering, en ons uitdaagt om het goede te doen voor anderen."

Zaterdagavond wordt The Passion herhaald om 22.00 uur op NPO3.