Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Info-ochtend Theologisch Instituut verplaatst naar 10 april

In verband met de lockdown is de voor 20 februari geplande info-ochtend van het Theologisch Instituut Rolduc verplaatst naar zaterdag 10 april. Het Theologisch instituut is de opleiding voor diaken, pastoraal werkers, godsdienstdocenten en catechisten. 

Het Theologisch Instituut biedt diverse mogelijkheden aan om in deeltijd theologie te studeren. Gedurende een aantal weekenden per jaar (van vrijdagavond tot zaterdagmiddag) komen de studenten in Rolduc in Kerkrade bij elkaar voor een theologische vorming op HBO-niveau. Op het lesprogramma staan vakken als theologie, filosofie, Bijbelwetenschap, maar ook sociale leer van de kerk, ethiek, moraal, ecclesiologie, kerkgeschiedenis en meer praktijkgerichte vakken.

Wie een diploma van het Theologisch Instituut op zak heeft, kan op diverse plaatsen op de arbeidsmarkt terecht. Maar de opleiding kan ook heel geschikt zijn voor iemand die uit puur persoonlijke interesse een of meer modules wil volgen. Vind meer informatie over de opleiding op de website

Info-ochtend

Het programma van de info-ochtend op 10 april ziet er als volg uit:

  • 10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
  • 10.30 uur: Praktische voorstelling van de opleiding door de rector
  • 11.30 uur: Volgen van een college
  • 12.20 uur: Middaggebed in de eigen kapel
  • 12.30 uur: Warme maaltijd en vervolgens afsluiting

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Aanmelden vooraf kan via rector@rolduc.nl