Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

‘Amoris laetitia Jaar van de Familie’ online geopend

Tijdens een speciaal online evenement is afgelopen week in Rome het internationale ‘Amoris laetitia Jaar van de Familie’ geopend. Het themajaar van de familie werd op 27 december door paus Franciscus uitgeroepen.

De paus wil hiermee de vruchten van het document Amoris Laetitia, dat hij na de bisschoppensynode over het gezin schreef, laten rijpen en de Kerk dichter bij families en gezinnen brengen. Zeker nu veel familie getroffen worden door de coronapandemie.

Het themajaar eindigt op 26 juni 2022 met de tiende Wereldgezinsdagen, die dan in Rome worden gehouden. Tot die tijd wordt op de website van het Dicasterie voor de Leken, het Gezin en het Leven maandelijks een video gepubliceerd, waarin de paus telkens een aspect van zijn exhoratie over het gezin zal toelichten. In juni volgt ook nog een online-ontmoeting met bisschoppenconferenties van over de hele wereld.

Aanleiding voor het themajaar is de vijfde verjaardag van de publicatie van de Amoris laetitia. De paus wil hiermee uitdrukking geven aan zijn zorg en toewijding voor de gezinnen en families. Juist in deze periode van de coronapandemie is het volgens het Vaticaan essentieel om de Blijde Boodschap aan gezinnen te verkondigen. Het themajaar moet ervoor zorgen dat gezinnen zich niet in de steek gelaten voelen.