Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Roepingenzondag: Je komt als geroepen!

Je komt als geroepen! Onder dat motto viert de kerk dit weekeinde Roepingenzondag. Over de hele wereld wordt gebeden voor mensen die zich geroepen mogen voelen voor een taak in de kerk als priester, diaken of religieus. In alle parochies en kloosters zijn posters, gebedskaartjes en gebedenboekjes verspreid om te bidden voor roepingen. Deze zijn ook hieronder te downloaden.

Hoewel het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om naar de kerk te gaan, is iedereen natuurlijk van harte uitgenodigd om thuis of waar dan ook zelf te bidden voor roepingen. Zondagmiddag wordt om 17.00 uur in de abdijkerk van Rolduc een roepingenvespers gehouden met bisschop Harrie Smeets en de studenten van de priesteropleiding. Deze vesperviering is live via internet te volgen.

De vesperviering in Rolduc is een alternatief voor de gebedsmiddag die zondag in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond gehouden zou worden, maar die vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan. Dat hoeft echter niemand ervan te weerhouden om voor roepingen te bidden. Later dit jaar staan er nog enkele andere activiteiten gepland die hopelijk wel door kunnen gaan.

Roepingenzondag kan ook voor iedereen aanleiding om eens na te denken over zijn of haar eigen roeping. Wie wel eens nagedacht heeft over de vraag of een leven in dienst van de Kerk, kan gerust eens contact opnemen voor een nader gesprek. Kom maar eens praten, je komt als geroepen!

 

 

Roepingenvespers live volgen

Op zondagmiddag 3 mei worden de roepingenvespers van het grootseminarie Rolduc om 17.00 uur live op internet uitgezonden.