Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Kanunnik Peter van der Horst geïnstalleerd

Tijdens een korte plechtigheid is pastoor Peter van der Horst geïnstalleerd als kanunnik van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond. Dit gebeurde tijdens een vesperdienst in de Caroluskapel in Roermond. Van der Horst sprak de geloofsbelijdenis uit en legde vervolgens met de hand op het evangelieboek de belofte af. Daarna kreeg hij de mozetta (manteltje) en bonnet (hoed) overhandigd die kanunniken mogen dragen. 

Het kapittel is het belangrijkste adviesorgaan van een bisschop en bestaat uit maximaal twaalf priesters uit het bisdom, die kanunniken worden genoemd. De afgelopen jaren waren er enkele vacatures ontstaan. Van der Horst is de eerste kanunnik die door bisschop Harrie Smeets is benoemd. Hij is al meer dan 30 jaar actief als pastoor in de regio Helden-Panningen. De bisschop noemde de komst van Van der Horst een waardevolle aanvulling voor het kapittel.  

Het was de bedoeling dat in dezelfde viering ook pastoor Harry Quaedvlieg van Geleen zou worden geïnstalleerd, maar deze moest van vanwege thuisquarantaine verstek laten gaan. Zijn installatie zal later dit jaar plaatsvinden.