Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Komende week The Passion vanuit Roermond

Komende week wordt de elfde editie van The Passion vanuit Roermond uitgezonden. In het muziekspektakel wordt het lijdensverhaal van Christus verteld aan de hand van eigentijdse muziek. Eerdere edities van The Passion trokken miljoenen kijkers. Het programma had vorig jaar als vanuit Roermond uitgezonden moeten worden, maar vanwege de coronamaatregelen werd de uitzending uiteindelijk naar Hilversum verplaatst. Dit jaar wordt The Passion wel vanuit Roermond uitgezonden, maar vanwege de voortdurende pandemie zonder publiek.

De live-uitzending van The Passion vindt plaats vanaf het Munsterplein in Roermond. De ruim 800 jaar oude Munsterkerk dient als decor voor het programma. Ook zijn er opnames uit andere delen van de stad te zien. Net als voorgaande jaren wordt tijdens de uitzending een groot wit kruis rondgedragen, maar de stoet is wel aangepast aan de coronamaatregelen. Het is voor het eerst dat de The Passion vanuit Zuid-Nederland wordt uitgezonden.

Het thema van de uitzending is dit jaar ‘Ik ben er voor jou’. KRO-NCRV roept mensen op om in een videofilmpje of een bericht te vertellen hoe zij er voor anderen zijn. Op de site van The Passion zijn ook al enkele liedjes uit The Passion te zien. Ook is daar te lezen wie welke rol speelt. The Passion is op Witte Donderdag (1 april) om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1. Op paaszaterdag wordt de uitzending herhaald om 22.00 uur op NPO3.

Foto: Sander Mulkens